DE NIEUWSTE BERICHTEN STAAN STEEDS BOVENAAN, DE OUDSTE STAAN DUS BENEDEN
Om Youtube filmpjes groter te kunnen zien a.u.b. op het Youtube logo klikken dat rechts onderin staat na starten van het filmpje.
Beeldvullend is direct vanaf het blog niet mogelijk.Dit is het blog van 2017, wil je naar 2018, klik dan HIER31 december: Na een jaartje te hebben overgeslagen zijn we weer als vanouds oudjaar gaan vieren bij Marc & HenriŽtte in Den Haag. Hieronder wat foto's van het afsteken van (voornamelijk) kindervuurwerk. Met name Youp vond het geweldig.

27 december: Vanavond zijn we naar de eindejaarsconference geweest van Guid Weijers in het Oude Luxor in Rotterdam. Erg leuke voorstelling weer.

22-26 december: We zijn vijf dagen naar een Roompot park geweest in Mierlo alwaar we samen met de ouders van Jantine de kerstdagen doorbrachten. Zie het blog van Youp & Yfke voor enkele foto's.21 december: Aan het eind van de middag hebben we thuis officieel het koopcontract voor de grond getekend. De enige ontbindende voorwaarde is nu nog wanneer de bank geen hypotheek verstrekt, maar in principe is dat voorbesproken en in orde.

19 december: Vanavond was de jaarlijkse kerstviering van Marge Architecten bij 't Oude Bruggetje in Delfshaven in Rotterdam. Uiteraard was Erik weer redelijk beschonken thuis.16 december: We zijn aan het eind van de middag even een kijkje gaan nemen op de kerstmarkt in Dordrecht.

14 december: Jantine had vandaag met de praktijk een afscheidslunch voor Ingrid en daarna een stukje teambuilding en gezamenlijk overleg.

13 december: Aan het eind van de middag hadden we een afspraak met de verkoper van de grond om nog wat dingetjes te bespreken aangaande het koopcontract. Gelukkig zijn we er uitgekomen en kunnen we weer verder.11 december: Vanavond zijn we naar de oudejaarsconference geweest van Youp van 't Hek in het Oude Luxor in Rotterdam. Met al die sneeuw was het erg lastig om er te komen en hebben we er dan ook een dik uur over gedaan. Maar we waren gelukkig nog wel op tijd.10 december: We zijn vanmiddag op de koffie geweest bij Piet en Wil in Barendrecht.9 december: We hebben vanochtend bij onze toekomstige buren onze plannen gepresenteerd, zij waren net als ons enthousiast. Nu maar hopen dat alles door kan gaan.......8 december: Jantine is vandaag met de kids in Heerjansdam naar de kerstmarkt geweest. Daarna hebben we bij haar ouders gegeten.5 december: Vanavond hebben we Sinterklaas gevierd bij Gert-Jan en Laura thuis. Weer kregen de kids een berg cadeautjes van de Sint......2 december: We zijn na de middagdutjes naar Rotterdam centrum gereden om hier op de markt een nieuw horlogebandje te kopen voor Erik en om nog wat andere inkopen te doen. Daarna hebben we gegeten bij Ellis Gourmet Burger restaurant.

1 december: Jantine en Youp hebben vanmiddag samen pepernoten gebakken, een heel blik vol. Youp vond het op zich wel leuk maar het zal geen keukenprins worden schijnt......30 november: Erik is vandaag naar 's-Hertogenbosch geweest om een bijeenkomst bij te wonen bij de Twee Snoeken over de gang van zaken rondom CAD pakket Adomi.

Aan het eind van de middag kwam Lex van Deudekom langs om samen met Erik het ontwerp van de woning nog eens goed te bekijken en hier de puntjes op de i te zetten.......29 november: Helaas mocht Erik vandaag met de kids naar kantoor wegens een crash van de server aldaar. Gelukkig was het probleem in 2,5 uur te verhelpen (terugzetten backup) en werkt alles weer.....25 november: Vanochtend zijn we na het zwemmen naar Dongen gereden om allerlei dingen te halen bij Cranenbroek. We gingen met een volle kofferbak naar huis, dus het was zeker wel een geslaagd ritje.....20 november: We hadden vanmiddag een afspraak bij de gemeente om te praten over het nieuwe huis waar we mee bezig zijn. De gemeente is nu nagenoeg akkoord met de plannen en dus kunnen we het volgende traject in. Het gaat er dus kennelijk toch nog van komen.....19 november: Aan het einde van de middag hebben we wat klusjes gedaan in de praktijk en zijn we aansluitend gaan eten bij een restaurant in Hendrik-Ido-Ambacht.18 november: Na het zwemmen vanochtend hebben we even ontbeten bij de Ikea en zijn we aansluitend nog wat boodschappen gaan doen bij de Lidl. Daarna naar een beurs geweest in het van der Valk hotel in Ridderkerk, toen weer ff ergens wat gedronken om uiteindelijk bij de intocht van Sinterklaas te eindigen.16 november: Aan het einde van de middag hebben we het laatste stukje van de tuin nu ook eindelijk winterklaar gemaakt.15 november: Vanavond hebben we bij de extra koopavond van de Kuidvat even weer wat extra luiers ingeslagen, verder weinig te melden.26 oktober / 12 november: We zijn naar Singapore gevlogen om hier deze stad te bezoeken. Daarna zijn we doorgevlogen naar Taiwan voor een rondreis over dit eiland. We hebben hiervoor een auto gehuurd. Enkel Taipei hebben we met de metro gedaan.

We hebben net als altijd weer een blog van bijgehouden. Je leest het HIER. Hier staat ook een kaartje van de rondreis.

Klik op de foto hiernaast voor alle foto's.21 oktober: Na het zwemmen hebben we ontbeten bij de Ikea en aansluitend daaraan nog de boodschappen gedaan. Eenmaal weer thuis konden Youp & Yfke naar bed en wij aan de voorkant van het huis ook nog de leilindes snoeien. Ook die zijn nu klaar voor de winter.20 oktober: Vanavond zijn we naar Cabarestefette geweest in theater het Kruispunt bij ons in Barendrecht. Ondertussen paste buurvrouw Sylvia thuis op. Ditmaal waren er twee caberatiers wel erg goed, de eerste helaas niet zo. Maar ieder z'n meug zullen we maar zeggen..........19 oktober: Aangezien Erik al op woensdag zijn uren gewerkt had kon hij donderdagmiddag de leiplatanen snoeien terwijl Youp & Yfke op bed lagen. Aan het eind van de middag kwam ook Jantine thuis om mee te helpen met het klein snoeien van de afgeknipte takken om ze op straat in de bak te kunnen doen. De bomen achter zijn in elk geval weer klaar voor de winter..........15 oktober: Vanmiddag hebben we thuis Jantine haar verjaardag gevierd met familie, vrienden en kennissen. De kinderen zetten de zaak weer lekker op stelten in de tuinkamer waardoor na vertrek van iedereen de tuinkamer compleet overhoop lag met speelgoed. Opruimen dus maar..........14 oktober: Vanmiddag zijn we naar Bieneke in Rhoon geweest voor haar verjaardag. Youp kon lekker met vriendje Lars spelen daar..........13 oktober: Aan het eind van de middag zijn we na Erik zijn werk gaan eten bij Brasil Binkie vanwege de verjaardag van Jantine. Het eten was best aardig maar toch ook weer niet voor herhaling vatbaar..........10 oktober: Aan het begin van de avond zijn Piet & Wil op kraamvisite geweest, al kan het ook al voor haar eerste verjaardag zijn geweest..... Piet is een oude collega van Erik. Aansluitend kwam ook de moeder van Jantine om samen met haar naar Riverdance te gaan in het Nieuwe Luxor. Die kaarten zijn last-minute geregeld door Erik voor de beider verjaardagen. Ze vonden het een leuke voorstelling.

8 oktober: Vanochtend hadden we afgesproken bij de ouders van Jantine om hier met haar broer en zus en alle aanhang een familiefoto te maken voor de verjaardag van haar moeder. Helaas was het juist Youp die er weinig zin in had en niet wilde meewerken aan de foto. Gelukkig hebben we nog wel een goede foto kunnen maken maar minder dan eigenlijk bedacht.........6 oktober: Jantine had vanavond weer de tenniscompetitie in Heerjansdam. Veel regen helaas.........5 oktober: Vanmiddag hadden we bij de welstandscommissie in Rotterdam weer een afspraak om over ons huis te babbelen, maar ondanks dat de gemeente Zwijndrecht de afspraak zelf geÔnitieerd had en bevestigd, waren de beide personen die er dan zouden moeten zijn dus allebei niet. We konden dus niets uitrichten en de commissie aldaar vond het wel erg slordig dat de gemeente er zo mee om springt. Maar goed, wij kopen er niets voor en konden dus onverrichterzake weer vertrekken.

Aansluitend mochten we nog even een fietsje ophalen voor Youp dat Jantine's moeder via Marktplaats had geregeld. Na het ophalen om 17.00 was de file op z'n hevigst en stonden wij aan de noordkant van Rotterdam. Dus tja, dan maar even naar de Happy Italy op de Bergweg zodat we naderhand minder of geen file meer zouden hebben........2 oktober: Na het werk was het even een tombola. Jantine haalde de kids op bij de gastouder en Erik mocht in de praktijk even wat TL-buizen vervangen omdat dit Jantine niet lukte. Gelukkig was het met een kwartiertje geregeld.......1 oktober: Aan het eind van de middag zijn we even bij opa en oma op bezoek geweest.......30 september: In de ochtend hebben we natuurlijk weer met de beide kids gezwommen. We zijn na de middagtukjes naar een naaimachinewinkel geweest in Dordrecht om even iets te halen voor bij de Scanncut te halen die Jantine voor haar verjaardag krijgt. Die was al iets te vroeg geleverd en moest dus toch even worden bekeken omdat hij anders binnen 14 dagen nog zou kunnen worden geretourneerd. Aansluitend zijn we naar de verjaardag van Pim Zwartjes geweest alwaar we ook wat hebben meegegeten.......29 september: Eind van de middag zijn we naar Jan & Martha in Hardinxveld-Giessendam gereden om hier te gaan eten en daarna een paar boompjes te leggen in het klaverjassen. De stand is slechts ťťn puntje opgeschoven in de richting van de mannen, die echter nog steeds 4 punten achter staan......27 september: Erik mocht vandaag naar de tandarts om een gaatje te laten boren en dit weer te laten vullen. De tandarts had op een foto gezien dat er een gaatje zat aan te komen en wilde het voor zijn......25 september: Jantine had vanavond dienst op de huisartsenpost, helaas dus erg laat thuis. Erik was weer bezig met de planning van de volgende vakantie naar Singapore en Taiwan......23 september: Vandaag zijn we naar de open dag geweest van de Brandweer in Barendrecht. Voor de foto's zie het blog van Youp & Yfke. Aan het eind van de middag deden we nog een poging tot het doen van boodschappen bij de Jumbo in het Entrepotgebouw in Rotterdam. Maar precies vandaag ging die voor een verbouwing een week dicht en was men alles aan het leegruimen. Boodschappen doen zat er dus helaas niet in. Daarna hebben we lekker gegeten bij restaurant Mezis die daar dan weer naast ligt.

22 september: Jantine is vanavond begonnen aan de herfstcompetitie bij de tennis. Ze speelde twee wedstrijden en kwam toen om 02.00 thuis. Meer in de kantine gezeten dus dan getennist......19 september: Jantine is vanavond weer geweest koken en eten bij Laura. Erik werkte wat langer en ging daarna weer niet squashen omdat zijn partner weer apte dat hij ziek zwak en misselijk was......18 september: Jantine had vanavond een nascholing bij Calculus over VIP Live. Het is geen eigen keuze maar je krijg het gewoon in je mik geschoven......15/17 september: Dit weekend zijn we een lang weekend weg geweest naar Landal Mooi Zutendaal. Omdat we daar pas vrijdags vanaf 15.00 konden inchecken zijn we overdag eerst naar Plopsaland geweest in Hasselt. De ouders van Jantine kwamen ook naar Mooi Zutendaal. In Mooi Zutendaal was vanalles te doen, zeker voor kinderen. We hebben dus wat activiteiten gedaan zoals een peuterzwemmen, vogelhuisje timmeren, huifkartocht, enz. Op zaterdag zijn we ook nog even naar Aken gereden om hier te lunchen en chocolade te kopen bij de fabriekswinkel van Lindt. Aansluitend zijn we bij Jort gaan kijken op de kartbaan in Genk, dat maar een klein kwartiertje van het Landal park verwijderd was. Zondags hebben we nog een keer gezwommen en hebben we de huifkartocht gedaan. Het was een gezellig weekend.

10 september: Om er even uit te zijn zijn we naar de najaarsbraderie aan de Spinozaweg geweest en aansluitend naar de speeltuin.6 september: We hebben vanavond nog maar een Deryan bijgekocht zodat ook Yfke haar eigen bedje heeft als we op reis gaan. Hopelijk slaapt ze er net zo goed in als Youp.31 augustus / 3 september: Dit weekend zijn we naar Shaun & Kimberley geweest in Engeland. We hebben donderdagavond de nachtboot genomen en eenmaal in Engeland was het nog een klein uurtje rijden naar hen. Op vrijdag hebben we een kasteel bezocht en zijn we naar het strand geweest. Zaterdag zijn we naar Londen geweest en hebben we de meest bekende dingen bezocht. We zijn ook in 'The London Eye' geweest. Van daaruit zijn we langs de Theems naar de London Bridge gelopen, dit bleek wat verder dan gedacht. Zondags hielden we een rustig dagje en zijn we enkel geweest eten in een pub.

We hebben alle foto's weer online gezet welke terug zijn te kijken in een apart album HIER

30 augustus: Jantine is vanavond uit geweest eten met de dames van de pufclub bij Lust in Barendrecht.27 augustus: Jantine had vandaag een dienst op de huisartsenpost, dus Erik is in de ochtend met Y&Y naar de kinderboerderij geweest. Toen Jantine weer thuis was zijn we geweest uit eten bij Mr. Twins in Rhoon......

26 augustus: Vanochtend zijn we gaan zwemmen met Youp en Yfke. Daarna zijn we naar de zomerparkdag geweest in Hendrik Ido Ambacht. Hier kwamen we al snel Jantine's ouders tegen omdat oma natuurlijk ook allerlei speelgoed wilde kopen voor Y&Y......25 augustus: Jantine is weer een avond aan het naaien geweest maar de slaapzak van Yfke is nu ook weer af.......

20 augustus: Vanochtend zijn we met z'n allen bij Patrick en Bieneke op kraamvisite geweest bij Bente. Jantine was al geweest maar Erik nog niet, en dus gingen we nog een keertje langs. Jantine heeft 's-avonds de groeimeter van Yfke afgemaakt door haar naam er nog op te zetten.....

19 augustus: Vandaag kwamen Cor & Hetty Oppers weer eens langs voor een gezellig dagje. We hebben hen Rotterdam een beetje laten zien en hebben eind van de middag gegeten bij visrestaurant Andaluce. Daarna de kinderen op bed gelegd en nog even zitten kaarten. Het was gezellig......17 augustus: Vanmiddag is Jantine met Y&Y op kraamvisite geweest bij Bieneke van Lingen alwaar dus Bente geboren is.....16 augustus: Erik mocht vandaag naar de tandarts en Youp en Yfke mochten mee. Youp moest er ook aan geloven want de tandarts wilde ook wel eens bij hem kijken. Er werden bij Erik foto's gemaakt want dit was al lang niet meer gebeurd. De tandarts zag op de foto's een dunner wordend plekje (dus nog geen gaatje) en vond dat dat gevuld zou moeten worden. Dus maar weer een nieuwe afspraak gemaakt.....13 augustus: We zijn vanmiddag even naar Alexandrium geweest en hebben aansluitend gegeten bij Kostas de Griek.

6 augustus: Aan het eind van de ochtend is Caroline Lugtenburg op kraamvisite geweest. 's-middags zijn we even naar de Swan market geweest in Rotterdam. Daarna hebben we een hamburger gegeten bij Ellis Gourmet burger. Daarna zijn we ook nog op bezoek geweest bij Jantine's assistente Ingrid die momenteel in het Havenziekenhuis ligt.5 augustus: Jantine is aan het eind van de middag met de kinderen naar Jefrey & Janine gegaan vanwege hun verjaardag. Youp heeft er flink kunnen spelen met allerlei Thomas treinen.29 juli: Het weer was vandaag niet best, maar toch is het gelukt om halverwege de middag samen met Kimberley en alle kinderen naar het Zomercarnaval in Rotterdam te gaan kijken. Op het blog bij Youp & Yfke staan wat foto's en een filmpje. Aansluitend zijn we tapas gaan eten bij Lust in Barendrecht. Aangezien na Youp nu ook Erik niet lekker was heeft die amper mee kunnen eten helaas.26 juli: Vandaag is Erik samen met Kimberley en alle kinderen naar de Efteling geweest. Youp mocht nog lang niet overal in en dus is Erik uiteindelijk een stukje met Youp & Yfke alleen op pad geweest in de Efteling terwijl de rest naar wat grotere attracties ging. Uiteindelijk werd het sprookjesbos weer samen gedaan. Onderweg naar huis werd Youp niet lekker in de auto en heeft die helemaal ondergekotst. Het was voor Youp de eerste keer in zijn leven dat hij moest kotsen, maar hij hield zich groots en onderging het gedwee. Eenmaal thuis dus snel onder de douche en de auto en stoel schoonmaken. Helaas is de geur er niet zo snel weer uit te krijgen.25 juli: Vandaag is Jantine samen met Kimberley en alle kinderen naar de camping in Voorthuizen gereden waar Marlou stond. Foto's staan op het blog van Youp & Yfke.23 juli: Vanochtend kwamen Kimberley, Amelie en Heath bij ons thuis aan na een nachtje op de boot vanuit Engeland naar Hoek van Holland te hebben gevaren. Ze gaan van bij ons uit een paar keer op pad en bezoeken ook nog vrienden die met een boot vlakbij Middelburg liggen.22 juli: Vandaag zijn we naar vliegveld Seppe gereden om van hieruit een vlucht te maken samen met Ruud Hoegen, een collega huisarts van Jantine. Jantine had dit geregeld nog voor de verjaardag van Erik, maar het was door omstandigheden een paar keer uitgesteld. Ditmaal kon de vlucht wel worden gemaakt en was het weer mooi helder in het begin. Erik heeft samen met Ruud verschillende rondjes gedraaid boven Heerjansdam, Barendrecht en Rhoon en naderhand is ook Jantine nog een half uurtje gaan vliegen. Boven Heerjansdam hebben we mooi de locatie kunnen vastleggen waar we hopelijk ooit kunnen gaan bouwen. Uiteraard werd ook ons huis nu op de foto gezet.

16 juli: Aan het einde van de middag kwamen Emiel & Anja en Fenna & Jouke op kraamvisite en zijn we aansluitend geweest eten bij Japans restaurant HYH. Hier was het weer net zo lekker als altijd.15 juli: Halverwege de ochtend zijn we bij de Gamma een stopcontact en kabel gaan halen omdat er in de praktijk een nieuw stopcontact moest komen in de keuken voor een nieuw koelkastje. Helaas bleek er wat meer gereedschap nodig en dus konden we weer naar huis. Erik is vervolgens eerst oud papier gaan wegbrengen en daarna alleen terug gereden naar de praktijk om het stopcontact aan te leggen. Er moest een kabel door worden getrokken vanuit een kamer naast de keuken.11 juli: Ook vandaag is Jantine weer bij Laura gaan koken om het weer samen op te eten. Erik zou gaan squashen maar dat ging weer niet door.8 juli: Vanmiddag zijn we naar de verjaardag van Xander en Danique geweest in Ridderkerk.5 juli: Erik is deze ochtend bij Lex van Deudekom op bezoek geweest. Youp vond het allemaal wel best en is ook meegeweest in het oude bankgebouw om o.a. in de oude kluis te kijken.4 juli: Jantine is vanmiddag bij Laura geweest om daar samen te koken en het dan ook samen weer op te eten. Youp en Yfke waren natuurlijk ook mee. Erik zou gaan squashen maar zijn squashmaten zeiden af.2 juli: Aan het begin van de middag zijn Marc & HenriŽtte met de kinderen bij ons thuis langsgeweest als kraamvisite voor Yfke. Daarna zijn we naar de verjaardag van Lonneke geweest bij Hanz & Hester.1 juli: Vandaag is de auto van Jantine grondig schoongemaakt bij Sol Andalucia in Rotterdam nadat deze aardig vies was geworden in de vakantie. Met name binnen was even hard nodig.

Halverwege de middag was er een BBQ gepland als afscheid voor Tamara en later ook Ingrid in de praktijk.

30 juni: Vanmiddag hebben we een gesprek gehad bij de gemeente Zwijndrecht over het stukje grond in Heerjansdam waar wij mee bezig willen. Dit weekend dus maar eens bezig met plan 4 om te kijken of we er toch nog uit kunnen komen. 's-avonds hebben we nog een kraamvisite gehad van Frank & Aletta Paalvast.2 juni / 24 juni: We hebben een rondreis gemaakt door Europa. Ditmaal zijn we vanuit huis vertrokken met de auto. We hebben voornamelijk het oostelijke deel bereist. De hele rondreis was 6135km lang.

We hebben net als altijd weer een blog van bijgehouden. Je leest het HIER. Hier staat ook een kaartje van de rondreis.

Klik op de foto hiernaast voor alle foto's.
28 mei: Yfke is vandaag gedoopt in de dorpskerk van Heerjansdam. Ze had hierbij dezelfde jurk aan die Jantine zelf bij haar doop aan had......

Hieronder is eventueel de gehele doopdienst terug te kijken.

Aan het einde van de middag kwamen Hanz, Hester en de kinderen bij ons thuis om te BBQen in te tuin. Woner boven wonder bleef het eens een keer droog en konden we lekker BBQen.

27 mei: Aan het eind van de middag zijn we naar Den Haag gereden om naar de verjaardag van Tobias te gaan bij Marc & HenriŽtte. We hebben er ook nog even gegeten alvorens weer naar huis te rijden.26 mei: Aan het eind van de middag zijn we naar Maasdijk gereden om naar een BBQ te gaan die gehouden werd door Marjolein Vreugdenhil voor het behalen van haar huisartsendiploma. Marjolein is bij Jantine in de praktijk in opleiding geweest.25 mei: Vanochtend is Youp samen met Lars, Jens, Patrick & Bieneke naar het spoorwegmuseum geweest naar de tentoonstelling van Thomas de trein. Daarna is youp in Utrecht opgepikt om door te rijden naar Lemmer voor de verjaardag van Puck.24 mei: Vandaag zijn we met z'n allen naar de Beekse Bergen geweest in Hilvarenbeek. We zijn door het park gereden met een bus, daarna hebben we een stukje gevaren, daarna een stuk gelopen en als laatste zijn we er ook nog met onze eigen auto doorheen gereden. Hieronder een paar foto's van ons bezoekje. Alle foto's staan online en zijn te zien HIER.

22 mei: Vandaag zijn we alweer 8 jaar getrouwd. Om dat te vieren zijn we weer geweest eten bij het Zalmhuis waar we ons huwelijksfeest hadden. Het is een jaarlijkse traditie om dat te doen, doch de afgelopen twee jaar onderbroken door de geboorte van Youp en de vakantie in MaleisiŽ. Nu dus weer in ere hersteld.....

18 mei: Jantine is vanavond naar de diplomauitreiking geweest van Marjolein Vreugdenhil, een huisarts die bij Jantine in de praktijk in opleiding is geweest.

17 mei: Vandaag zijn we met z'n allen naar de dierentuin geweest. We waren al vroeg bij Blijdorp om daar lekker lang rond te kunnen kijken. Hieronder een paar foto's van ons bezoekje. Alle foto's staan online en zijn te zien HIER.

14 mei: Vandaag was het behalve moederdag ook de dag om Youp zijn verjaardag te vieren. In de ochtend zijn we naar de kinderboerderij en speeltuin geweest in Dordrecht en hebben we geluncht bij het Postillion hotel. In de middag hebben we Youp zijn verjaardag gevierd, voor meer foto's zie het blog van Youp & Yfke.

13 mei: Vanochtend zijn we bezig geweest met cakejes bakken voor Youp zijn verjaardag. Ook hebben we diverse kaartjes gekocht voor het nieuwe theaterseizoen dat vandaag in ging.

In de middag zijn we naar de verjaardag van Lars geweest bij Patrick & Bieneke in Rhoon.11 mei: Vanavond zijn we naar de finalistentournee van het Cameretten Festival 2016 geweest in theater 't Kruispunt. Van de drie kandidaten was er voor ons een duidelijke rangorde in 'leukheid'.....7 mei: Halverwege de middag zijn we naar Breda gereden om eens een kijkje te nemen in het nieuwe huis van Kim & Leon. Er moet nog wel het e.e.a. gebeuren in het opknaphuis dat ze hebben gekocht, maar dan kan het allemaal best leuk worden. We zijn daar blijven eten en hebben voor de verandering chinees afgehaald, dat eten wij zelf zelden. Youp heeft zich best vermaakt en gespeelt met Sofie. Yfke lag voornamelijk te slapen.6 mei: Aan het einde van de middag zijn we naar de open dag geweest van de Maasoeverspoorweg in Heerjansdam (zie foto's op blog Youp & Yfke).

Daarna zijn we naar Zwijndrecht gereden om daar na een kleine boodschap te gaan eten bij de Beren. We waren hier al langere tijd niet meer geweest. We hebben er best lekker gegeten maar komen opnieuw tot de conclusie dat je voor eenzelfde uitgave elders lekkerder en leuker kan eten. Voorlopig dus geen berenrestaurants meer dus.29 april: Aan het eind van de middag zijn we naar de gezamelijke verjaardag van Gert-Jan, Laura en Elin geweest. We hebben daar ook gegeven met een smakelijk toetje bovendien.27 april: Op koningsdag heeft Jantine in Lemmer haar best gedaan om e.e.a. te verkopen dat zich thuis op stapelde. Een deel is dan ook verkocht maar een groot deel weer mee terug gekomen. Erik was met Youp in Barendrecht gebleven en heeft juist met Youp de markten afgelopen in Hendrik-Ido-Ambacht.

24 april: Helaas kregen we vandaag een telefoontje van de dierenarts dat er niets uit de kweek was gekomen. Aangezien dat Poekie duidelijk pijn leed en er nu geen uitzicht meer voor hem was hebben de knoop doorgehakt en hem bij de dierenarts laten inslapen. Hij is 7,5 jaar geworden.

23 april: Aan het eind van de middag zijn we pannenkoeken gaan eten bij de Heeren van Charlois in Rotterdam Zuid.22 april: Vanavond zijn we met z'n vieren eens gaan proeven bij Japans restaurant Mikaku in Barendrecht. Hier hadden we goede verhalen over gehoord. Toegegeven, het eten was zeker lekker, maar haalt het helaas toch net niet bij onze favoriet HYH in Barendrecht.

21 april: Vandaag zijnde bedklossen terug gebracht naar DAT kraamzorg. Ook moest Erik enkele klusjes in de praktijk doen.20 april: Vanochtend hadden we opnieuw een koppelingsgesprek bij de gastouder om ook Yfke straks op te vangen wanneer het verlof van Jantine ten einde is. De vorige week was de dame van de gastouderopvang de afspraak vergeten.18 april: Vanochtend is er thuis een slimmer energiemeter geplaatst. Daarvoor moest de electra er een half uurtje vanaf en moesten we dus nadien alle klokken van over, magnetron, wekker, enz. weer goed zetten.

Daarna moesten we naar Vlaardingen alwaar de begrafenis was van tante Ellie, een zus van Jantine's moeder. We zagen dit al lang aankomen want ze heeft een lang ziekbed gehad waarbij ze toch wel vrij lang nog alles eruit gehaald heeft wat er in zat. Yfke was met ons mee want die konden we nog niet zo lang alleen laten vanwege de borstvoeding. Youp was bij vriendje Liam aan het spelen.

Terug thuis van de begrafenis heeft Erik Jantine & Yfke bij Judith gebracht waar Youp was en is vervolgens met kat Poekie naar de dierenarts gegaan omdat het nog slechter met hem ging. Inmiddels zat zijn oog dicht van de pus en kon hij bijna niets meer. De dierenarts gaf aan weinig te kunnen doen en we konden enkel nog kiezen tussen laten inslapen en eventueel nog een kweek af te nemen en hem zolang pijnstilling te geven in de hoop dat er nog iets uit de kweek zou komen. Dat laatste hebben we dus maar gedaan.17 april: Op 2e paasdag kwamen Marlou & Puck langs op kraamvisite. Eind van de middag kwamen Patrick, Bieneke & Lars bij ons gourmetten. Zoals altijd weer teveel dus de dag erop eten we er ook nog van.16 april: Op 1e paasdag zijn de ouders van Jantine bij ons thuis komen brunchen. We hadden vanalles in huis gehaald.15 april: Vanochtend hadden we een reŁnie van de zwangerschapsclub van Jantine die ze opbouwde bij Youp. Voor de foto's zie het blog van Youp & Yfke.14 april: Vanochtend hebben we bij de accountant de jaarcijfers voor 2016 besproken. Helaas weer flink bijbetalen bij de belastingdienst, maar dat vanwege een hogere omzet, dus echt erg is dat niet.13 april: Vanochtend hadden we een koppelingsgesprek bij de gastouder om ook Yfke straks op te vangen wanneer het verlof van Jantine ten einde is. Verder hadden we nog twee kraamvisites van Cobie & Denise en van Mignon. Om op tijd bij de gastouder te zijn moesten we Cobie & Denise uiteindelijk naar huis sturen. Bij de gastouder bleek de dame van de gastoudercentrale na drie kwartier daar te hebben gezeten helemaal niet te komen, ze was de afspraak vergeten. Lekker dan, dus maar weer naar huis. Aan het begin van de avond kwam ook de kapster nog.12 april: Erik had vandaag een afspraak bij het waterschap om na te gaan waarmee rekening te houden bij het kavel in Heerjansdam dat we in optie hebben. Gelukkig blijkt het mee te vallen en kunnen we zonder al teveel kunstgrepen iets bouwen dat weinig tot geen invloed heeft op de dijk en dus ook niet op eventuele extra kosten voor een damwand.

Aan het einde van de middag zijn we even bij de Maasoeverspoorweg geweest en hebben we aansluitend pannekoeken gegeten bij de Oude Maas.10 april: Nadat Youp bij de gastouder gebracht was is Erik met de auto naar de garage gegaan om de zomerbanden weer te laten monteren. De winterbanden liggen weer netjes in de garage opgeslagen.

Eenmaal thuis is Erik met kat Poekie naar de dierenarts geweest, hij is inmiddels uit zijn oor gaan bloeden en hij komt bijna zijn mand niet meer uit. Ook eet hij weinig tot niets. De dierenarts zag nu dat hij een oorontsteking had en de prednizon werd meteen gestopt en er kwam een kuur voor terug.1 en 2 april: Om 08.00 mochten we ons weer bij Ikazia melden. Hier weer eerst de nodige onderzoekjes waarna uiteindelijk het pilletje kwam om het opwekken van de weeŽn te starten. Die zou dan elke vier uur worden ingenomen met tussendoor een controle op de vordering. Maar dat kon een langdurig proces worden. Erik is dus om 10.00 maar naar huis gegaan om daar nog wat klusjes te doen. De rest van de de ochtend en middag was voornamelijk liggen en monitoren. Erik was uiteindelijk om 16.00 weer terug in het ziekenhuis. Daar uiteindelijk samen nog een filmpje gekeken op het tablet, wat gegeten en wat gelezen. Om 20.00 zou Erik naar huis gaan nadat de verloskundige nog eenmaal op controle zou komen. Toen die kwam bleek er toch wel enige progressie in te zitten en werd er besloten om naar een kraamsuite te verhuizen. Eenmaal daar aangekomen werden de weeŽn voelbaar, ze waren er al eerder maar werden enkel nog geregistreerd op de monitor. De weeŽn werden al snel korter op elkaar en heviger. Zo zijn we de rest van de avond doorgegaan en werd het 2 april. Om middernacht was de verwachting nog dat het nog uren zou gaan duren. Maar toen de verloskundige om 00.25 vroeg aan Jantine om weer van haar zij naar haar rug te draaien ging het plots vliegensvlug en werd Yfke een minuutje later geboren vanuit een wee. PersweeŽn heeft Jantine dus niet gehad. Voor foto's van Yfke en Jantine zie het blog van Youp & Yfke.

31 maart: Vanmiddag wederom een controle in Ikazia. Ditmaal enkele uren daar geweest waarna dan toch besloten werd dat ze gingen opwekken en dat Jantine zou moeten blijven. We mochten wel nog even naar huis wat dingen regelen en om Youp nog even naar een logeeradres te brengen. Uiteindelijk zaten we om 20.30 weer bij Ikazia. Hier bleek al snel dat er echter niets aangevangen kon worden, er was al enige ontsluiting en dus zouden nu tabletjes volgen om de weeŽn op te wekken, daar zouden ze echter pas zaterdags mee starten. En dus mochten we toch weer naar huis om daar nog een nachtje te slapen.

Ook zijn we met kat Poekie naar de dierenarts geweest omdat hij niet meer rechtuit kon lopen en duidelijk een evenwichtsstoornis had. De dierenarts concludeerd dat hij mogelijk hetzelfde heeft als kat Gizmo en dus kreeg hij net als Gizmo prednizon.28 maart: Vanmiddag hadden we weer een controle in Ikazia wegens de nog steeds te hoge bloeddruk bij Jantine. Toch mochten we ook ditmaal weer naar huis.26 maart: Vanochtend zijn we naar de kinderboerderij geweest in Rotterdam om aansluitend bij Bieneke en Lars koffie te gaan drinken. Aan het einde van de middag zijn we ook nog bij Jantine's ouders geweest en hebben we daar een pizza gegeten.25 maart: Vanmiddag nadat Youp uit bed kwam moesten we naar twee verjaardagen, die van Colin Zwartjes en die van Hester de Mooij. Youp heeft zich flink uitgeleefd bij beide verjaardagen en was totall-loss aan het einde van de dag, helaas ook met wat schrammen op zijn voorhoofd vanwege het wennen aan de nieuwe grotere schoenen.

22 maart: Vanmiddag is de makelaar van het kavel in Heerjansdam thuis langs geweest en hebben we een koopovereenkomst gesloten met de diverse voorbehouden waar we de komende tijd dan mee bezig moeten.20 maart: Vanavond zijn we voor Erik zijn verjaardag gaan eten bij Double Dutch in Barendrecht.

19 maart: Vanmiddag hebben we thuis de verjaardag van Erik gevierd met familie en vrienden.18 maart: Vanmiddag zijn we bij Hanz & Hester naar de verjaardag van Doreen geweest.15 maart: We zijn vandaag in Heerjansdam naar een kaveltje geweest kijken. Het lijkt ons wel wat dus we gaan er verder mee bezig......14 maart: Jantine had vanavond samen met Denise een EHBO cursus thuis georganiseerd met de nadruk op kinderen. Een paar uurtjes werd er vanalles besproken en geoefend.....

13 maart: Vanavond zijn we bij wijze van experiment naar een opera voorstelling geweest in het Nieuwe Luxor. De keuze was gevallen op Madame Butterfly. Helaas bleek opera niet ons ding. Boven het podium hing een aftands scherm met oranje bolletjesletters waar je de vertaling van de verder Italiaanse opera kon meelezen, doch liep die vaak achter of er kwam helemaal geen tekst terwijl ze duidelijk enkele zinnen uitspraken. In de pauze vond Erik het welletjes en wilde niet meer terug gaan. Niet enkel vanwege de voorstelling, ook was het bloed en bloedheet in de zaal. Jantine had het wel af willen zien om het verhaal wel volledig te hebben, de opera was verder ook niet haar ding. Aangezien Jantine niet alleen verder wilde kijken als Erik dan buiten wel een wandelingetje zou maken, zijn we dus maar naar huis gegaan. Geen opera's meer dus.

11 maart: Vanochtend hebben we even gezwommen in het Inge de Bruin zwembad, daarna in de middag door naar Utrecht om naar het Nijntje museum te gaan samen met Marc, HenriŽtte en hun kinderen. Na het museum hebben we bij Mr. Jacks in Utrecht nog lekker even gegeten. Voor foto's zie het blog van Youp.4/5 maart: We zijn voor een laatste keer voor de bevalling nog een weekendje weg geweest. Ditmaal zaten we in een hotel in Loosdrecht aan de Loosdrechtse plassen. We begonnen in Almere alwaar we even hebben geshopt. Er stond ditmaal veel leeg dus het was er niet al te best winkelen meer. Daarna zijn we doorgereden naar Muiden om even een kijkje te nemen bij het Muiderslot. Hier zijn we nog niet binnen geweest want Youp is nog wat te jong om het te snappen en dus wachten we even met een echt bezoek. Daarna door naar Hilversum. Hier hebben we even het raadhuis van Dudok snel bekeken en hebben we in het centrum nog even een rondje door de winkelstraat gemaakt. Daarna door naar het hotel in Loosdrecht om even te rusten. Uiteindelijk zijn we aan het einde van de middag geweest eten bij La Cubanita in Bussum. Dat is dan Mexicaanse tapas, erg lekker.

De dag erop hebben we eerst lekker ontbeten in het hotel. Daarna zijn we naar Hilversum gereden naar Beeld en Geluid op het mediapark. Hier zijn we door het museum gelopen waarbij we allerlei dingen konden bekijken en ook interactief iets konden doen. Youp vond met name de glijbaan, de showdeuren en de achtervolging van Flikken Maastricht leuk (kijk vooral dat filmpje, is erg leuk, het is het eerste filmpje op de 5e rij hier beneden). Om 12.00 zijn we in een treintje gestapt om een rondleiding te krijgen over het mediapark. Hierbij gingen we ook door studio's en naar de ondergrondse opslag van atributen die in de diverse programma's worden gebruikt. Men heeft hier ook een enorm arsenaal aan huisraad uit het heden en verleden om uit te lenen bij de diverse producties. Verzin het en het is aanwezig. Hier waren ook andere vaste elementen te vinden als de arreslee die jaarlijks bij All You Need is Love gebruikt wordt. Ook vonden we hier afgedankte attributen als het oorspronkelijke Rad van Fortuin, de duo-stoel van Nick & Simon uit The Voice, de ballenbak van Lingo en de eerdere desk van RTL Boulevard. Als laatste deel van die tour bezochten we nog de exacte plek waar Pim Fortuyn is doodgeschoten.

Na het bezoek aan het mediapark reden we terug richting huis om hier juist naar de verjaardag van Priscilla in Ridderkerk te gaan. Youp sliep de hele rit en werd wakker toen we daar de straat in reden.

26 februari: In de ochtend zijn we even naar Jantine's ouders geweest. Van daaruit zijn we doorgereden naar de carnavalsoptocht in Prinsenbeek. Ditmaal hadden we het even goed uitgezocht om niet in de file voor de afslag aan de snelweg te belanden, dus we konden er via Zevenbergen omheen rijden en kwamen dus via de achterkant richting Prinsenbeek. Dit ging dus vlekkeloos en we konden zelfs best dichtbij parkeren op slechts drie minuutjes lopen vanaf de straat waar we wilden gaan staan. De optocht was erg mooi en Youp heeft z'n ogen uitgekeken, vooral bij de grote wagens. Serpentines vond hij ook erg leuk. Papa mocht Youp de hele tijd dragen zodat hij het beter kon zien, want iedereen ging op straat staan kijken naar de volgende wagen die er in de verte aan kwam. Als Youp werd neergezet stond hij met twee armen in de lucht en riep dan 'dragen, dragen'. Na de optocht in de auto viel Youp al redelijk vlot in slaap, hij was helemaal op want hij had zijn middagtukje grotendeels gemist, enkel op de heenweg had hij 20 minuutjes geslapen. Het weekend werd afgesloten met patatjes, die wilde mama en Youp graag hebben.

25 februari: Vandaag begon natuurlijk weer in het zwembad waar Youp weer een half uurtje ging zwemmen met mama. Daarna zijn we thuis aan het klussen gegaan. Dat werd nog even onderbroken omdat we nog even naar de Sligro moesten voor geboortesnoepjes en waar we dan ook maar even geluncht hebben. Eenmaal daar van thuis konden we echt aan de slag in de tuinkamer om hier een speeltafel te maken. Hiervoor moest de radiator afgekoppeld worden om de beugels op de muur te bouten. Daarna dus de zaak gesteld en de radiator weer terug gehangen. Uiteindelijk het bureau erop gemaakt, alles aan elkaar gelijmd en netjes afgekit bovenop. Aansluitend hebben we gelijk een deel van Youp z'n speelgoed hier naartoe verplaatst zodat het er in de woonkamer wat opgeruimder uit ziet.

23 februari: We zijn aan het einde van de middag naar Amsterdam gereden naar de RAI om hier naar de negenmaandenbeurs te gaan. Helaas was Jantine al niet helemaal lekker op de heenweg en werd dit tijdens de beurs erger. Jantine moest dus noodgedwongen aan het begin van een hal gaan zitten om rust te houden en Erik ging met Youp dan maar de beurs over. Uiteindelijk hebben we de handdoek in de ring gegooid en zijn we toch maar naar huis gegaan. Erik haalde de auto samen met Youp en Jantine wachtte in de hal om opgehaald te worden. Onderweg naar huis viel Youp als een blok in slaap en bij thuiskomst kon Youp worden overgeheveld en ging mama ook meteen naar bed. Papa zocht nog even de verkregen zooi uit en ruimde e.e.a. op.18/19 februari: We zijn een weekend weg geweest en hebben overnacht bij het van der Valk hotel in Sassenheim. Allereerst werd er nog even gezwommen met Youp, daarna reden we naar Leiden alwaar we wat rond hebben gelopen en wat hebben geshopt. Aansluitend zijn we naar Noordwijk aan Zee gereden om even uit te waaien op het strand. Daarna hebben we eerst ingecheckt bij het hotel. Vand aaruit zijn we naar Schiphol gereden om hier langs de Polderbaan te kijken naar landende vliegtuigen. Daarna hebben we bij een BBQ restaurant in Hillegom gegeten voordat we terug naar het hotel reden.

De dag erop zijn we begonnen met een zeer uitgebreid ontbijt in het hotel. Ze hadden er heel erg veel, tot en met champagne aan toe. Na het ontbijt reden we in de richting van Beverwijk, en dus weer langs Schiphol. Hier hebben we dus nog maar een poging gedaan om vliegtuigen te zien opstijgen vanaf de Kaagbaan. Helaas stonden we iets verder weg en stegen de vliegtuigen op van ons af. Dus toen maar doorgereden naar de Bazaar in Beverwijk. Hier hebben we wat rondgekeken en kon Youp even op een carrousel. Daarna weer terug naar huis gereden. Omdat we nog even moesten tanken kwamen we daarna langs de kinderboerderij gereden, en dus hebben we die ook nog maar even bezocht. Het was een leuk weekendje weg.

12 februari: Jantine is vandaag met haar tennisteam naar de Escaperoom in Rotterdam geweest en heeft nadien bij Diggels in Barendrecht gegeten. Helaas zijn ze bij de escaperoom niet alle kamers doorgekomen.

11 februari: We hebben vandaag een poging gedaan om papier te vinden bij Harolds in Rotterdam voor de geboortekaartjes die we binnenkort nodig hebben. Helaas konden we er niets vinden en dus zoeken we verder. Eind van de middag zijn we naar Den Haag gereden voor de verjaardag van HenriŽtte van Dijk - Schepp. We hebben hier ook een bordje macaroni mee gegeten. Daarna helaas weer vlot naar huis want kinderbedtijd was al verstreken.5 februari: Jantine had vandaag dienst op de huisartsenpost. Aan het einde van de middag zijn we bij ons in de wijk bij Mr. Twins geweest eten, dat is een turks restaurant.

4 februari: Na het zwemmen 's-ochtends zijn we naar Capelle a.d. IJssel gereden om hier bij de Kamera Express een nieuwe fototas te halen, die was immers met al onze camera's er in gestolen tijdens de inbraak thuis. 's-middags zijn we naar Vlaardingen geweest waar tante Ellie haar verjaardag vierde bij de Vreemde Vogel.2 februari: Erik is vandaag met de auto naar de garage geweest voor klein jaarlijks onderhoud. In plaats van daar te wachten zijn we maar even naar het hertenkamp in de buurt geweest. 's-middags heeft Erik op alle ramen extra sleutelkrukjes gezet ter beveiliging. De ramen kunnen nu slechts 14cm open zodat er niemand doorheen kan. Ook op de achterdeur is een extra krukje gekomen met slot. Tevens zijn er nieuwe cilinderslot besteld die beschermd zijn tegen kerntrekken en kloppen. Ons huis is nu qua beveiliging een slag omhoog gegaan.

29 januari: In de ochtend zijn we naar de Ahoy gereden om hier naar het boekenfestijn te gaan. Hier hebben we diverse voorleesboekjes voor Youp gekocht. Aan het einde van de middag zijn we lekker pannekoeken geweest eten bij de Heeren van Charlois in Rotterdam. Het duurt er wel erg lang steeds, maar de pannekoeken zijn wel lekker.22 januari: Vanochtend kwam het forensisch opsporingsteam van de Politie om sporen te zoeken die mogelijk tijdens de inbraak waren achtergelaten. We moesten tot nu dan ook alle lades, kastdeurtjes en de kasten op de slaapkamer laten zoals we ze na de inbraak aantroffen. Er is een afdruk van een schroevedraaier gemaakt en ze konden achterhalen op de deur van het kastje in de badkamer dat er latex handschoenen zijn gebruikt. Helaas dus eigenlijk niets bruikbaars. Nu mochten we eindelijk alle zooi weer opruimen.21 januari: Vandaag zijn we naar Beilen gereden met Erik zijn nieuwe auto om die hier te laten tunen. Er zijn wat pk'tjes bijgekomen, in totaal nu 253pk. Beter nog is dat de auto nu met onze west-europese benzine ook wat zuiniger kan rijden. Aan het einde van de middag hebben we lekker nog even een hamburgertje gegeten bij Ellis Gourmet Burger in Rotterdam.20 januari: Vanavond hadden we een etentje met de praktijk bij tapasrestaurant Lust in Barendrecht. Dat was dus wel gezellig. Minder leuk was het toen we thuis kwamen en er thuis bleek te zijn ingebroken. Het werd daarna een lange avond met politie, buren en het bedrijf dat het ingetikte raampje moest komen dichtzetten. De laatste kwam pas om half twee 's-nachts aankakken en heeft toen de buurt even wakkeer gemaakt met de flinke herrie buiten om een plank voor het raam te schroeven. Ondertussen hebben we tijdens het wachten maar een lijst gemaakt met wat er allemaal weg was. Hier kwamen we toch uit op een dikke Ä4800 aan spullen. De komende dagen gaan we alles dus maar eens extra beveiligen.

17 januari: Vandaag ben ik even met de auto naar de garage geweest om de typeaanduiding te laten verwijderen die er foutief toch was opgekomen. Konden we gezellig weer een uurtje gaan zitten wachten daar.15 januari: Vandaag bleek het weer op zich mee te vallen na de voorspelde 'code geel'. Op naar Amsterdam dus voor het tweede deel van de Holland-tour. We hebben geparkeerd bij het oude Olympisch stadion en zijn van daaruit met de tram naar het centrum gegaan. Bij het museumplein stapten we uit. We liepen via het museumplein richting het Rijksmuseum om hier foto's te maken bij de letter 'I Amsterdam'. Daarna zijn we onder het Rijksmuseum doorgelopen naar het Rembrandtplein. Daar hebben we eerst koffie gedronken bij de Starbucks. Van daaruit zijn we langs Tuschinski gelopen en via de Kalverstraat door naar de Dam. Na even de duifjes te hebben gevoerd zijn we het Damrak opgelopen om direct na de beurs van Berlage rechtsaf te slaan voor 'the Red Light District'. Daar keek met name SÓan behoorlijk van op, dat hebben ze niet in AustraliŽ. Na nog even een broodje te hebben gehaald bij de Albert Heijn stapten we in de Hop On Hop Off bus om een rondje door Amsterdam te rijden. Bij het Anne Frank huis stapten we uit. Dit was echter tevergeeft, er stond een rij met een wachttijd van zeker anderhalf uur, en dat hadden we niet. Dus meteen op de Hop On Hop Off boot gestapt om nog een ander stukje te doen. We hebben een ruim uur op de boot gezeten, en net voordat we bij de halte Rijksmuseum waren doet Youp ineens een vreemde beweging en valt tegen de rand van de boot. Resultaat: een flinke snee boven zijn oog die gelijmd moest gaan worden bij de huisartsenpost. Dat bleek bij het VU medisch centrum te zijn. Dus eerst de tram in richting Olympisch stadion om de auto te halen. Van daaruit dus door naar de huisartsenpost, dat was van daaruit vijf minuutjes rijden. Bij de huisartsenpost vond Youp het speelgoed veel leuker dan even rustig te blijven zitten, en helaas moesten we ondanks de afspraak toch ruim 25 minuten wachten. Maar goed, het werd geplakt en we konden weer de auto in. Youp was al vrij snel weg aangezien hij nog niet geslapen had. Helaas werd hij halverwege de route naar huis al weer wakker, maar hij keek een beetje beduusd voor zich uit en vond dat wel best. We hebben dus maar even twee pizza's en twee kapsalons opgehaald om thuis te eten. Daarna moesten Kimberley en SÓan terug worden gebracht naar Hoek van Holland. Een druk weekendje dus.......

14 januari: Dit weekend kwam Kimberley over met haar nichtje SÓan uit AustraliŽ. Dat was natuurlijk reden om even twee dagen een stukje sightseeing Nederland te doen. Nadat we hen hadden opgehaald in Hoek van Holland zijn we eerst naar Delft gereden. Hier hebben we even rondgewandeld en koffie gedronken. Daarna reden we door naar Den Haag. Hier wandelden we langs paleis Noordeinde en over het Binnenhof. Daarna even een snackje gegeten bij de Febo: bitterballen. Na de snack zijn we teruggelopen naar het Mauritshuis zodat Kimberley en SÓan dit konden bezoeken. Daarna hebben we bij de Subway nog even een broodje gegeten waarna we zijn vertrokken. We moesten snel nog even langs Zoetermeer omdat vorige week helaas niet alles was meegegeven. Eenmaal thuis Youp snel even op bed gelegd, maar slapen wilde hij niet. Dus na een klein uurtje er maar weer uitgehaald en naar Rotterdam gereden om hier nog een kijkje te nemen in de Markthal, de koopgoot en de kubuswoningen. Daarna zijn we terug naar Barendrecht gereden om bij Japans restaurant HYH te gaan eten.

7 januari: Vanochtend hadden we een aantal dingetjes op het programma staan. Eerst naar Den Haag om hier in het centrum even te shoppen. Daarna naar Zoetermeer om nieuwe onderdelen voor Youp zijn bed op te halen, en aansluitend nog een afspraak in Rotterdam om nog wat anders op te halen. Daarna weer terug naar huis zodat Youp zijn bed in kon.

Aan het einde van de middag weer een aantal andere winkels bezocht en uiteindelijk doorgereden naar Happy Italy in Hendrik Ido Ambacht om daar een pizaatje te eten en waar Youp dan mooi nog even kon spelen.

5 januari: Vandaag was het eindelijk zover, de nieuwe auto kon worden opgehaald. Nog snel even wat foto's van de oude en daarna op naar de dealer.....

Daar stond de nieuwe auto netjes klaar onder een doek. Youp mocht meehelpen met de onthulling.

2 januari: Vanmiddag zijn we weer traditioneel naar Maasland gereden voor de nieuwjaarsreceptie van de familie Kleij. De ouders van Jantine waren ook met ons mee. Iedereen neemt dat hetgeen overgebleven is mee, doch zijn er echt personen die mee inslaan en bakken speciaal voor deze middag........1 januari: We hebben Youp nog snel even uit zijn bed gehaald om ook mee te genieten van het vuurwerk. En hij vond het erg leuk om te kijken. Nadat het vuurwerk afgelopen was en de glazen leeg zijn we weer naar huis gereden. Het was een leuke avond........

Dit is het blog van 2017, terug naar 2016 (aangevuld tot 31 december) ?!?!? Klik dan HIER