DE NIEUWSTE BERICHTEN STAAN STEEDS BOVENAAN, DE OUDSTE STAAN DUS BENEDEN
Om Youtube filmpjes groter te kunnen zien a.u.b. op het Youtube logo klikken dat rechts onderin staat na starten van het filmpje.
Beeldvullend is direct vanaf het blog niet mogelijk.11 april: Vandaag mocht Erik oppas spelen; er kwamen er nog 2 koters bij. Lars en Bente van Patrick & Bieneke kwamen een paar uurtjes langs terwijl zij naar een afspraak moesten. Lars ging gelijk met Youp spelen maar Bente moest haar draai even vinden. Yfke lag ook nog op bed. Toen die eenmaal op was hebben we die er in de box maar bij gezet......

7 april: Aan het begin van de middag hadden we samen met Jantine's vader een rondleiding in het ventilatiegebouw Zuid van de Maastunnel. We kregen uitleg over hoe de Maastunnel tot stand gekomen is en hoe de ventilatiegebouwen en de tunnelbuis is aangelegd. We daalden ook af tot net boven de rijbaan. Ook namen we nog een kijkje onder de roltrappen van de voetgangers en fietsers tunnel.

Eenmaal daar van terug zijn we met de kids nog naar de 'Kom in de kas' dag geweest. In Ridderkerk bezochten we een tuinder die sla kweekt en aansluitend één die allerlei plantjes kweekt. Youp vond het allemaal wel leuk maar vond denk ik het springkussen het leukst, helaas zijn we die even vergeten te filmen.

6 april: Aan het eind van de middag hadden we de constructeur over de vloer om wat dingen door te spreken t.a.v. de nieuwe woning. Daarna had Jantine tenniscompetitie en kwam dus pas ruim na middernacht weer thuis. Het deel NA het tennissen is kennelijk het leukst.....5 april: Vanavond zijn we naar de voorstelling 'Adem in, adem uit' van Jochem Myjer geweest in het Nieuwe Luxor. Hochem was weer druk als altijd en het was een erg leuke en gevarieerde voorstelling. die blijft nog wel even op ons lijstje.....

2 april: Yfke is vandaag 1 jaar geworden. Vanmiddag hebben we dat thuis gevierd met familie, vrienden en kennissen. De foto's staan op het blog van Youp & Yfke.1 april: Jantine had vandaag dienst op de huisartsenpost. Erik heeft een taart gebakken voor Yfke's en zijn eigen verjaardag. Ook gingen Erik, Youp en Yfke naar de speeldernis om daar paaseieren te zoeken.31 maart: Vandaag moesten er allerlei boodschappen worden gedaan voor de verjaardag van Yfke. Uiteraard zijn we eerst gaan zwemmen. Daarna naar de Dirk v.d. Broek om paaseieren te zoeken. De oudere kinderen halden steeds de bekertjes helemaal leeg dus Youp vond voornamelijk lege bekertjes. Die zijn we dus maar een stapje vooruit gaan vullen zodat hij steeds 2 eitjes kon vinden. Halverwege de middag kwam ook de paashaas bij kinderboerderij de Kooi. Aansluitend zijn we foto's geweest maken bij het kavel. Onderstaand hoe het er nu uit ziet. Daarna weer naar de praktijk om de kamers eindelijk allemaal af te maken......

30 maart: De afgelopen twee dagen is het kavel in Heerjansdam waar we een huis op willen gaan bouwen leeggehaald. Je ziet nu eindelijk hoe groot het is en hoe schuin het tegen de dijk aan loopt. We gaan gestaag verder om het klaar te stomen om er te kunnen bouwen. De bestemmingsplanwijziging is in conceptvorm ingediend en diverse onderzoeken hebben al plaatsgevonden of lopen nog. Gaat nog wel even duren, dit jaar zal er waarschijnlijk niet meer begonnen kunnen worden met de bouw. Als het ouder huisje in november maar gesloopt kan worden......

Aan het begin van de avond zijn we in de praktijk weer gaan klussen. Er moest nog één kamer worden aangepakt en we hebben hier zoveel mogelijk gedaan vandaag.29 maart: Vanavond kwam Erik's oud-collega Piet even buurten met een specifieke vraag over een SD-kaartje. Maar ondertussen werd er over vanalles en nog wat gesproken en voordat we het in de gaten hadden was het half 2, tijd om toch maar eens naar huis te gaan......25 maart: Jantine is vanmiddag met Youp naar de theatervoorstelling brandweerman Sam geweest in het theater in Schiedam. Daarna zijn we met z'n vieren geweest eten bij Ellis Gourmet Burger in Rotterdam.

24 maart: Vanochtend na het zwemmen hebben we nog wat dingetjes in de praktijk afgemaakt. De kamer is verder ingericht, een stroomkabel in een andere kamer is verlengt door de kabel te verangen, twee fotolijsten zijn opgehangen en enkele kapotte TL-buizen zijn vervangen. Aan het eind van de middag is Jantine met de kids naar de verjaardag van Colin geweest terwijl papa bij de Gamma is geweest voor verlengkabels en thuis even verder werkte aan de voorbereiding van de vakantie. Als de kabels er eenmaal zitten kunnen de electragootjes er ook op en is die kamer ook weer af.

23 maart: Vanavond hebben we weer de hele avond geklust in de praktijk om weer een kamer te verbouwen. De kasten waren wel al in elkaar gezet maar moesten nog tot een wand worden samengesteld en bevestigd aan de muur. Hieronder de foto vóór en na. Morgen nog een paar dingetjes en dan is deze kamer ook weer nagenoeg klaar.

20 maart: Aangezien Erik vandaag jarig was hebben we samen uit gegeten bij restaurant Mezis in Rotterdam. Het eten was er erg lekker, duurde alleen wel erg lang allemaal.

18 maart: Vanmiddag zijn we bij Hanz & Hester thuis geweest om de verjaardag van Dorien te vieren. Het was er erg druk en we hebben daar uiteindelijk ook nog pizza gegeten.17 maart: Na het zwemmen vanochtend zijn we weer in de praktijk aan de slag gegaan. Het bureau is aan de kastjes bevestigd en de kleine beschadiging aan één van de kastdeurtjes tijdens transport werd nog even bijgewerkt. Daarna moesten alle kabels in de AIOS kabel worden aangesloten en in kabelgootjes worden weggewerkt. Ook zijn er nog gaten geboord in het onderstel van de spleetlamp op die op wieltjes te zetten. Dat is ook gelukt. Begin middag zijn we naar huis gegaan om daar even te eten en Yfke op bed te leggen. Vervolgens heeft buurvrouw Sylvia weer opgepast en zijn wij terug naar de praktijk gegaan. Hier hebben we AIOS kamer afgemaakt en de PC hier weer aangesloten. Ook moest daar nog een wandbord worden opgehangen. Maar ook in de nieuwe POH kamer moest een wandbord worden verplaatst naar de nieuwe assistentenkamer en een ander weer terug in de POH kamer. Bij de kamer van Natascha is de computer verplaatst waardoor ook alle kabels hier moesten worden omgelegd. Om 18.15 waren we eindelijk thuis. Onderstaand het resultaat van onze inspanningen.....

16 maart: Voor vanavond was er oppas geregeld zodat we de hele avond in de praktijk konden werken. We hebben eerst de kabels omgelegd en alle kastjes aan elkaar vastgezet. Daarna moesten die op de goede plek aan de muur worden vastgezet, vrij van de grond en op de goede hoogte voor het bureau dat er aan vast komt. Ook hebben we de deurtjes terug op de kastjes in het lab bevestigd en één kastje in het lab bijgehangen dat er nog niet was daar. Dat is allemaal gelukt, inmiddels is het 22.30 en dus gaan we morgen maar weer verder.....

15 maart: Vanavond heeft Erik de voorkanten van de deurtjes voor de 2e keer gelakt. Jantine was voor een etentje met de prakijk bij haar AIOS Isma thuis, zie foto's. Na het lakken kwam de kapster voor een knipbeurt thuis. Daarna moest ook het bureau nog worden voorzien van een waslaag. Die moet dan 2 uur drogen waarna die uitgepolijst kan worden. Dat kon dus later op de avond.

14 maart: Erik heeft vanochtend vroeg de deurtjes de 1e laag geverfd met de witte hoogglans lak. Er was ook nog een bureau dat onder handen genomen moest worden. 's-avonds is daar eerst een stukje afgezaagd en daarna is die door Erik gebeitst terwijl Jantine de achterkanten van de deurtjes in de hoogglans lak zette.13 maart: Vanavond hebben we de deurtjes van de kasten in het lab in de praktijk onder handen genomen. Thuis hebben we het draadglas er uit gehaald en vervangen voor dunnen MDF plaatjes. Vervolgens moest alles worden gegrond en gelakt. Dus we hebben nog wel een paar dagen werk.

11 maart: In de ochtend hadden we met enkele dames van Jantine's oude pufclub afgesproken bij de Ballenbak. Daar konen Youp & Yfke lekker hun gang gaan. Van daaruit zijn we naar Rijkevorsel in België gereden om daar naar de halfvastenstoet te gaan kijken. De ervaring was schokkend te noemen. Daar waar we in Nederland nog een leeftijdsgrens voor alcohol kennen, in België bestaat die dus niet. Er reden vele vrachtwagens mee met daarop enkel hele groepen jongelui vanaf een jaar of 13 die slechts één ding deden, bier drinken, en veel ook. Al snel waren ze allemaal straaldronken, en dat dus bij kinderen van 13 jaar en ouder. Schokkend.10 maart: 's-ochtends hebben we gezwommen en daarna zijn we gaan ontbijten bij de Ikea. We kochten ook deurpanelen voor de kasten in de praktijk, dus aansluitend zijn we naar de praktijk gereden om die er op te bouwen. We hadden ook nog wat andere klussen en helaas is het ook nog niet klaar. Aan het einde van de middag zijn we naar Hardinxveld-Giessendam gereden om daar te gaan eten en kaarten bij Jan & Martha. De dames zijn weer wat verder uitgelopen op de heren, ze wonnen alle 4 de boompjes.9 maart: Gizmo heeft een scheerbeurt genoten en is klaar voor de zomer. Even lekker geen ronddwarrelende haren meer.

4 maart: Jantine is vandaag naar een babyshower geweest voor Kim, die zij nog kent van de vorige zwangerschapsclub bij Youp. Laura reed met haar mee naar Halsteren waar een high-tea was georganiseerd bij de ouders van Kim thuis. Aan het einde van de middag zijn we naar Rotterdam gereden om te gaan eten bij Plan C, die hadden we opgepikt op Groupon, we waren er nog nooit geweest en anders waren we er ook nooit beland. Helaas was de kipsaté niet helemaal gaar. De tweede spies was dat gelukkig wel, dus toen was het prima.

3 maart: Vandaag was even een klusdag, er moesten meubels worden gekocht voor de praktijk en die moesten natuurlijk ook in elkaar worden gezet en bevestigd. We zijn een heel eind gekomen maar klaar is het helaas nog net even niet. En er staat nog een kamer op stapel.27 februari: Jantine is vanocht op de koffie geweest bij Nicolette Knappe die tegenwoordig vlakbij woont en waar ze dus met de wandelwagen heen kon.25 februari: Aan het eind van de middag zijn we toch nog even geweest kijken bij de Swan Market in de van Nelle fabriek. Hier heeft Jantine voornamelijk met Yfke langs de kraampjes gelopen en zat Erik bij Youp die zich vermaakte op het springkussen. Onderweg naar huis hebben we nog pizza gehaald om thuis met z'n allen op te eten......

24 februari: Youp die wil bij het naar bed gaan nog even lezen. Nu hadden we al een lampje aangesloten op een 120 minuten timer die we dus konden instellen net als een kookwekker. Is de tijd om dan gaat de lamp uit. Maar ja, uiteindelijk moet hij ook zelf de lamp kunnen aan en uit doen voor als hij bijvoorbeeld wil gaan plassen. Dus hebben we bij Conrad enkele componenten besteld en is ééá'in elkaar gesoldeerd om zo een bedlampje voor Youp te maken. Achter het bed langs zit nu een LED lichtstrip die dus zit aangesloten op een relais. Het relais is in een kastje geplaatst met daarop een groene en rode knop. Druk op de groene knop en de lamp gaat aan, druk op de rode en hij gaat weer uit. Echter, als je de lamp aan doet dan blijft die 23 minuten aan, daarna gaat hij vanzelf weer uit. Zo kan Youp dus nog lezen als hij gaat slapen zonder te vergeten het lampje weer uit te doen......

22 februari: Aan het eind van de middag zijn we naar de Huishoudbeurs & Negen maanden beurs gereden. We parkeerden in de wijk omdat we inmiddels wel weten dat het bij de RAI zelf erg druk is en je lang moet wachten. Zodoende stonden we om 17.05 binnen. Allereerst zijn we naar de hal gegaan met etenswaren om hier ons avondeten bij elkaar te scharrelen. Youp mocht er bij een chocoladeproducent in de ballenbak om een foto te maken. Na een bezoek aan die hal hebben we een aantal hallen van de Negen maanden beurs over gelopen. Om 21.15 vonden we het wel welletjes en zijn we terug naar huis gereden......

20 februari: Erik had vandaag op kantoor de 3e en laatste dag van de cursus Adomi 2016. Als oefenproject gaat hij onze nieuwe woning paralel aan die in Arkey intekenen.17 februari: 's-ochtends zijn we geweest zwemmen, ook Kimberley, Amelie en Heath kwamen kijken. Daarna hebben we even ontbeten bij de Ikea en daar nog even rondgelopen. Eenmaal thuis hebben Youp en Yfke even een tukje gedaan. Jantine moest halverwege de middag even naar de HAP om haar AIOS te begeleiden bij het begin van haar dienst. Erik en de rest maakten zich op om naar de Rhoonse grienden te gaan voor een wandeling. Uiteindelijk was Jantine snel klaar en al eerder bij de Rhoonse grienden dan de rest. We maakten daar een wandeling, helaas heen en terug via ong. dezelfde route omdat veel paden waren afgesloten.

Van daaruit zijn we naar HYH gereden om daar Japans te dineren. We waren al lang niet meer geweest, maar het was nog net zo lekker.

Om af te sluiten zijn we vervolgens in Rotterdam nog naar het vuurwerk gaan kijken vanwege het Chinees nieuwjaar. Daar namen we uiteindelijk afscheid waarna Kimberley, Amelie en Heath terugreden naar Hoek van Holland om daar weer op de boot te stappen.....

16 februari: Vandaag is Jantine 's-ochtens met Kimberley en alle kids naar de ballenbak geweest. Aansluitend is ze in de middag een High Tea geweest doen bij het Wapen van Delfshaven. Daarna zijn ze nog even de stad in geweest totdat Erik klaar was met werken. Na nog wat geshop is Jantine naar de Euromast gereden omdat ze hier een etentje had met de CHPR. De foto's hier beneden zijn dan ook vanaf de Euromast genomen. Erik is ondertussen met Kimberley en alle kids geweest eten bij vishandel Andaluce.....

15 februari: Vandaag zijn Kimberley, Amelie en Heath bij ons thuis gearriveerd na een nachtje op de boot. Jantine ving ze bij thuiskomst op, ze zaten al binnen omdat Jantine's ouders even op de kinderen pastten. Nadat ook Erik thuis was zijn we met z'n allen gaan eten bij Happy Italy in Hendrik Ido Ambacht.13 februari: Erik had vandaag op kantoor de 2e dag van de cursus Adomi 2016.11 februari: We zijn vanmiddag naar de optocht geweest kijken in Prinsenbeek. Youp en Yfke vonden het wel leuk om de parade aan zich voorbij te zien trekken. Youp vond met name de confetti leuk.....

10 februari: Vanochtend hebben we gezwommen en wat klusjes in de praktijk gedaan. Na de middag zijn we naar de verjaardag van Henriëtte geweest in Den Haag. Hier was het één groot speelfestijn met zoveel kinderen daar.6 t/m 9 februari: Terwijl Jantine, de kids en opa en oma nog in Landal Coldenhove bleven was Erik weer thuis om die week normaal te kunnen werken.5 februari: Maandags zijn we naar Ouwehands Dierenpark in Rhenen geweest. Hier zitten tijdelijk de twee chinese panda's. De kids vonden de dierentuin wel leuk. Erik is 's-avonds naar huis gereden omdat hij de rest van de week gewoon moest werken.2 t/m 4 februari: Vanwege de zelfstandige week van de huisarts in opleiding bij Jantine, is die week aangegrepen om er even tussenuit te gaan. We hadden geboekt voor een weekje bij Landal Coldenhove in Eerbeek. Erik heeft twee woensdagen geschoven naar de vrijdag en maandag voor en na het weekend. Op vrijdag zijn we eerst naar Duitsland doorgereden voor wat boodschappen en het bezoek aan een keukenfirma. Die laatste was helaas teleurstellend. Om 16.00 zijn we in Eerbeek aangekomen.

Op zaterdag hebben we een bezoek gebracht aan Gallery Aaldering in Brummen. Dat is een showroom vol met oude auto's die te koop staan. Youp vond het ook wel leuk om hier eens rond te kijken. Verder zijn we nog even in Zuthpen geweest en hebben hier nog een boodschap gedaan. Verder een rustig dagje.

Op zondag hebben een bezoek gebracht aan de hoogste waterval van Nederland. Ook zijn we naar het ereveld geweest in Loenen. In Loenen sloten we af met een bezoek aan de schaapskudde aldaar. De bedoeling was dat die rond 16.00 naar binnen zou gaan, maar vanwege een kalvend schaap werd dit veel later en hebben we hier niet op gewacht.

1 februari: Vanavond zijn we naar de voorstelling 'Bedankt voor alles' van Philippe Geubels geweest in het Nieuwe Luxor. Het was een leuke voorstelling, best een aanrader.

30 januari: Erik had vandaag bij Marge de eerste dag van de Adomi 2016 cursus van totaal 3 dagen. Adomi is een bouwkundig tekenpakket om in 3D gebouwen uit te werken en middels een IFC model met derden te kunnen delen. Door op deze manier te tekenen kan Marge ook meedoen in het BIM proces.28 januari: Aan het eind van de ochtend zijn we naar Eindhoven gereden alwaar we afgesproken hadden samen met Fenna & Jouke bij Emiel & Anja thuis. We hebben er geluncht en zijn eind van de middag ook samen wat gaan eten bij d'n Hut.27 januari: Aangezien gisteren nog niet alles af was moesten we vandaag in de praktijk nog wat klusjes afmaken zodat er maandag begonnen kan worden.26 januari: Erik is aan het eind van de ochtend even op en neer gereden naar Leiden om daar een printer en scanner op te halen uit een failissement die beiden voor de praktijk bedoeld zijn. Het zag er allemaal netjes uit.

Aan het eind van de middag zijn we een kamer in de praktijk gaan leegruimen omdat die vanaf maandag verbouwd gaat worden en daarbij gesplitst zal worden in twee kamers.25 januari: Vanmiddag zijn we met z'n vieren naar de gevelbeurs geweest in de Ahoy, kijken of we nog wat ideëen konden opdoen voor het nieuwe huis. Aansluitend hebben we ook nog maar even een bezoekje gebracht aan het boekenfestijn dat er tevens gaande was en hebben we hier nog wat boekjes voor Youp en Yfke gekocht.21 januari: Vanochtend zijn we naar de kinderboederij geweest en verder niets, lekker rustig. 's-middags zijn we een stukje gaan lopen door de wijk.20 januari: Vanochtend weer eerst even gezwommen en daarna ontbeten bij de IKEA. Daarna nog even geweest neuzen bij een sanitairspecialist om vervolgens weer naar huis te gaan. Eind van de middag zijn we nog even naar de Keizerswaard geweest voor een boodschap en hebben we kibbeling meegenomen om bij Jantine's ouders op te eten.19 januari: Jantine is vanochtend even bij de basisschool in Smitshoek geweest om te kijken of Youp hier heen zo kunnen zodra hij 4 wordt. Zoals het er nu uit ziet gaat het niet helemaal lukken om de nieuwe woning tijdig klaar te hebben en de periode van heen- en weer brengen zou te lang worden. Helaas moet Youp dus eerst een jaartje naar school in Smitshoek vrezen we.13 januari: Vanochtend zijn we na het zwemmen en een ontbijtje bij Ikea bij de nieuwe buren aan de linkerkant geweest. Dit zijn onze oude buren van waar we nu wonen. Hier hebben we wat zaken besproken en verhelderd, zeker ook omdat zij moeten gaan nadenken over een stukje van hun dat aandacht vereist na het slopen van de bestaande woning.12 januari: Het is natuurlijk erg vroeg maar je moet wel op tijd zijn, en dus hadden we vanochtend een afspraak bij basisschool de Rank waar Youp mogelijk heen gaat als hij 4 wordt. Helemaal zeker is het helaas nog niet, dat zal er aan liggen hoe snel het nieuwe huis gaat en of hij daar meteen kan starten of eerst nog een jaar in Barendrecht naar school moet.

's-avonds hadden we vanuit de Hagro een etentje in het kasteel van Rhoon, op sjiek dus.11 januari: Vandaag kwam Huub Mertens in de ochtend even op de koffie omdat hij in de buurt was. Lang niet gezien dus wel leuk om weer even te spreken.

6 januari: Vanmiddag zijn we met Gerdien gaan lunchen bij restaurant de Wensboom in Barendrecht. Dit is het restaurant dat mede van Rob Geus is. Die liep er overigens ook rond met die kleine van hem. Even later zagen we hem weg gaan met z'n vrouw en oudere dochter........

's-avonds zijn we naar de verjaardag van Hannie Douben geweest die 50 werd en een feestje had georganiseerd in Café Verhip in Rotterdam.1 januari: Aangezien Jantine helaas vanmiddag en vanavond dienst had op de HAP, zijn Erik, Youp, Yfke en schoonouders met z'n vijven naar de nieuwjaarsreceptie geweest in Maasland........

Dit is het blog van 2018, terug naar 2017 (aangevuld tot 31 december) ?!?!? Klik dan HIER