DE EERSTE BERICHTEN STAAN ONDERAAN. LEES DUS VAN ONDER NAAR BOVEN.

Maandag 30 november 2015

Vanochtend mochten we al om 6 uur ons bed uit om na een kort ontbijtje de laatste spullen in te pakken en de vervolgens de taxi naar de luchthaven te nemen die we om 6.45 hadden besteld. De taxirit ging heel voorspoedig, we hadden wat file verwacht maar niets van dat alles op dit vroege tijdstip. Ofwel waren we mooi op tijd op het vliegveld. Het inchecken duurde echter erg lang. De rij was erg lang er er waren in het begin drie balies beschikbaar en na enkele minuten zelfs nog maar twee stuks. Daar hebben we dus een ruim half uur staan wachten. Toen we eenmaal aan de beurt waren kregen we een medewerker die nog niet wakker was die ons dan moest inchecken. We gaven hem de paspoorten en hij begon op zijn computer te tikken. Na een dikke minuut vroeg hij onze paspoorten! Ehm, die liggen al voor je.... Wakker was hij dus niet. Vervolgens moesten we ook nog eens tot drie keer toe uitleggen dat de kinderwagen uit twee delen bestond en dat daar dus twee labels aan moesten. Enfin, het inchecken duurde lang maar we konden verder.

De douane ging vervolgens juist weer erg snel, ook de veiligheidscheck waren we zo doorheen waarbij we wederom meer water meenamen dan ooit, een literfles water, drie flesjes van Youp met elk 180ml, twee gevulde bidons en nog drie 250ml flesjes van de Big Bus. En niemand die er ook maar iets van zei. Prima.

Na de douane maar eerst Youp eens gevoed. Daarna door naar de gate, waar we eigenlijk al gelijk aan konden sluiten bij de rij omdat het inchecken net begonnen was. Hier eenmaal doorheen konden we met een bus naar het vliegtuig. Daar ging gelukkig alles wel snel. Helaas kwam er uiteindelijk een melding dat er een mevrouw was van een eerdere vlucht uit Nederland die meerdere noten op haar zang had en het land niet in mocht en dus met ons mee terug moest. Het zou enkel nog 20 minuten duren voordat de douane haar zou laten gaan. Na excuses begon men met uitdelen van pakjes fruitsap met een mueslireep daarbij vanwege dit ongemak. Uiteindelijk bleek die dame zo tekeer te gaan dat het een detentie zou worden en dus kon ze niet mee terug naar Nederland. Wij mochten dus vertrekken.

De vlucht verder was prima. Ook Youp kon prima uit de voeten en heeft alles bij elkaar nog geen vijf minuten gehuild. Hij was juist tegen iedereen aan het lachen.

Na nog een tussenlanding in Burgas (Bulgarije) te hebben gehad kwamen we weer aan op Schiphol. De landing hier was behoorlijk tricky met flink veel wind, regen en laaghangende bewolking. Maar we kwamen met een ruige landing toch weer aan de grond.

Na een wandeltocht door half Schiphol kwamen we uiteindelijk bij de douane en aansluitend de bagageband. Hier hadden we de koffers al snel, onze drie koffers zaten bij de eerste tien die op de band kwamen. De kinderwagen kwam echter maar niet op de band met afwijkende bagage. Uiteindelijk was nagenoeg iedeen al vertrokken toen eindelijk dan toch de kinderwagen op die band kwam. Eindelijk alles weer compleet en dus gebeld naar Autohotel dat we er aan zouden komen. Die was toevallig voor iemand anders al onderweg naar Schiphol en dus bijna daar. Ofwel zaten we al snel in het busje om de auto op te halen. Toen we daar wegreden en de snelweg bereikten stonden we prompt vast in de file. Dus zijn we een stukje verderop maar eerst even wat gaan eten. Na het eten stond de file er nog steeds en hebben we uiteindelijk tot aan Rotterdam in de file gereden. Na een bezoekje aan de moeder van Jantine die in het Erasmus ziekenhuis lag eindelijk door naar huis. Youp gelijk gevoed en op bed gelegd, hij was meteen weg. Het was absoluut een leuke vakantie met z'n drietjes.
Zondag 29 november 2015

Vandaag alweer onze laatste volle dag, dus we hebben de wekker maar gezet, zodat we hem maximaal kunnen benutten. 8.15 uur op, aankleden en ontbijten en om 9.00 uur met de gratis shuttle naar het Dubai Museum. Daar uitgestapt en weer op de Hop-on/Hop-off bus naar de 'Old watch tower' en het 'Heritage Village': de oude uitkijktoren was best laag en komt maar uit 1937 en het heritage village was grappig om te zien, maar we waren er zo doorheen gewandeld.

Hup de bus weer in, via de tunnel naar de andere kant van Dubai Creek. Hier had de buschauffeur wat 2e praktijken naast chauffeuren, dus we hebben wat rondjes van de zaak gereden alvorens uit te stappen bij de Gold Souk. Jantine probeerde Erik nog over te halen eindelijk dat baargoud te krijgen, maar het goud hier was of te mega kitserich, of veeeeel te duur. Zo hebben we geinformeerd naar kleine gouden oorknopjes waar al makkelijk €400,- voor werd gevraagd. Ook irritant dat er nergens prijzen staan, je moet overal naar vragen en dan houden ze je beet. We lopen maar snel verder.

Om de 2 meter worden we uberhaupt al aangeproken met "handbags: Gucci, Prada, watches: rolex, T-shirts, pashmina's" etc. Echt om de 2 meter! "No thank you". Na de 30e keer aangesproken te zijn, happen we toch maar een keertje toe en volgen zo'n kerel door een paar straatjes naar een shop, om wat horloges te kijken. Best een aardig horloge, maar we gaan geen €150,- euro voor een nephorloge aftikken zonder enige vorm van garantie. Bovendien verkopen ze echt van alles in dit zaakje, inclusief een kat met kittens midden in de bak met knuffelberen. Lijkt ons zeer hyghienisch. We lopen dus weer verder. Nu naar de Spice Souk, hier ruikt het naar van alles. We worden weer overal aangesproken. Uiteindelijk een winkeltje binnen waar we wat uitleg kregen en uiteindelijk 8 stuks kruiden gekocht voor Jantine's personeel en wat chocolade dadels welke best lekker waren. Ook kopen we verderop nog maar een pluchen kameel met 'Dubai' erop voor Youp, al vind hij het kartonnen kaartje eraan veel interessanter. We stappen weer op de bus, richting de Wafi-Mall. Onderweg langs de Dhow-werf, langs allerlei andere bootjes, een moskee en veel hotels. Youp sukkelt in slaap op de rugzak naast Jantine.

In de Wafi-Mall (wederom een Mall, deze keer in Egyptische stijl, inclusief pyramide en hierogliefen) even lunch gekocht bij de Carrefour (we houden van de choclate chip cookies die ze hier verkopen) en lunchen op een bankje naast een enorme kerstboom, de 1e die we hier in dit land zien. Youp gevoed, ik moet zeggen: tot nu toe echt op ieder toilet een apart baby gedeelte met super mooie relax stoelen zodat je je baby aan de borst kan hangen in privacy, mooie omkleedkussens om je baby te verschonen. Zul je net zien: we zien Youp een grote boodschap doen (en die was echt groot na 3 dagen), was hier dus nergens iets voor baby's. Dus tussen de wasbakken Youp maar verschoond.

We nemen een taxi terug naar ons hotel, Youp slaapt binnen 1 minuut in zijn bedje en Jantine plonst nog even het zwembad in. Erik gaat nadat Jantine terug is nog even wat laatste Dirhammetjes pinnen. Er bleek niet echt een pinautomaat in de buurt dus het was wel een stukje lopen.

We wekken Youp na 2 uurtjes, zodat ook hij nog even samen met mama een laatste keer in dit mooie zwembad op het dak kan zwemmen. Hij vindt het leuk en lacht voluit. Snel even de groentehap erin, want we moeten de taxi naar de Wafi-mall nemen (dezelfde als vanmorgen), omdat we hier moeten opstappen naar de desert safari. We hebben al een safari gedaan, maar deze is gratis met vanuit de hop-on/hop-off bus en we vonden de eerste zo leuk dat we nog wel een 2e keer willen gaan. Vanavond is wel wie het eerst komt, die het eerst maalt, dus als de bus vol is, kan je niet meer mee. We staan gelukkig als 3e in de rij en hoeven maar 20 minuutjes te wachten. We zitten op mooie plekken, zodat Youp ook nog een beetje kan slapen uit de wind. Onze gids van deze avond verteld een leuk verhaaltje over hoe Dubai alles groter, hoger, langer, sneller en meer wil dan de rest van de wereld.

Na 3 kwartiertjes komen we aan bij een zogenaamd oud Arabisch fort midden in de woestijn. Hier kunnen we weer even op een kameel rijden, wat Youp en Jantine uiteraard samen doen. Erop komt die Jantine nog wel, maar eraf he.....En Youp steelt weer bij iedereen de show, er worden tig foto's van hem gemaakt.

Erik hoeft niet perse nog een keer op de kameel, dus we gaan verder, waar je op de foto kan met een valk. Valkanieren is erg hot in de Emiraten. Dus in de ene hand Youp en in de andere hand de valk. Ook weer supertof en Youp mag zelfs de valk nog een keer aaien. Welke 6 maanden baby kan dat nu zeggen in Nederland :-)

We lopen een stukje verder en bewonderen de ondergaande zon en leggen Youp weer even te spelen in het zand. Binnen 2 seconden zit hij weer helemaal onder het zand, maar deze keer waren we hier wat meer op voorbereid. Weer wat coole foto's gemaakt. Buiten kan je ook een hapje eten, wij doen dat niet, want dan zouden we pas rond 22.00 uur weer terug zijn, beetje laat voor Youp. Dus we lopen alleen een rondje en bewonderen hoe mooi het hier allemaal is. We komen langs 2 paarden, maar die hebben geen zin in ons en keren ons de kont toe. Dit levert een fraaie foto op. De souveniers zijn erg prijzig, dus die laten we links liggen.

Nu het donker is, worden de lampjes en de fakkels ontstoken, wat weer erg mooi is. We schieten wat foto's af hier. Op de terugweg zetten we Youp nog weer even 'solo' op de kameel, wat hij best vindt en alle andere toeristen doet lachen.

Terug in de bus, valt Youp in slaap op Erik's schoot en zoeven we weer terug naar Dubai. Bij de Wafi-Mall moeten we eruit en nemen we een taxi naar het Dubai Museum. Beetje symbolisch: waar we de eerste avond zo super lekker lokaal hebben gegeten, willen we nu ook onze vakantie afsluiten. Dus weer een Swa'arma schotel en een falafelschotel. Was weer top.

We pakken een taxi terug naar het hotel, voeden Youp, die schatert weer wat af, maar eenmaal in zijn bedje is hij binenn een tel aan het dromen, vast over kamelen, valken, Dubai etc. Wij zijn nu onze koffers in aan het pakken, want we moeten morgen vroeg op pad.
Zaterdag 28 november 2015

Vanmorgen lekker uitgeslapen tot 9.30 uur, daarna allen ontbeten, aangekleed, spullen ingepakt, want we hebben een drukke dag voor de boeg, want we hebben tickets voor de Big Bus vandaag. Dit is een Hop-on/Hop-off bus met 3 lijnen die elkaar kruisen de hele stad door. Gisteravond in bed hebben we de route voor vandaag uitgestippeld.

We beginnen met een taxi voor ons hotel naar de Jumeirah Moskee, dit is niet ver weg en hier is een halte voor de bus. We lopen om de moskee heen, maken wat mooie foto's maar we mogen er helaas niet in. We zien wel de bus net voor onze neus wegrijden en we weten dat ze om de 20 minuten komen, dus dachten we slim te zijn en naar de volgende halte te lopen. Dit bleek een stuk verder dan gedacht (dit omdat het kaartje van de busmaatschappij volledig fictieve afstanden heeft, er klopt kortweg gezegd geen bal van) en de zon brand flink, dus we keren weer om en zien helaas dat we de volgende bus ook weer missen. Gelukkig zit bus nummer 3 op 5 minuten na die van nummer 2, dus hoppa Youp met kinderwagen en al in de bus gehesen en op pad.

Volgende stop: Souk Madinat bij de Burj Al Arab. Dit is een grote souk, alleen gloednieuw en dus minder sfeervol. We informeren nog even naar de kosten van een rondvlucht met een helikopter of watervliegtuig, maar daar is ons spaarvarkentje te klein voor. Hup de bus weer in: naar de Mall of Emirates, weer een enorme Mall (Dubai stikt van de Mall's), maar deze wilden we zien, omdat hier de Dubai ski ook zit: een indoor ski-piste. We hebben hier een keer een programma over zitten kijken, hoe het 's-zomers buiten 50 graden kan zijn en hier binnen dan geskied wordt. Het is nog best druk op de pistes. We kopen wat broodjes voor het ontbijt van morgen bij de Carrefour, evenals de lekkere kaas-cashewnootjes van eerder deze week en we lunchen bij de Subway.

We stappen de volgende bus weer op, de blauwe lijn deze keer, en rijden naar de Dubai Marina: de luxe jachthaven van Dubai met heeeel veel hoogbouw. Het laagste gebouw is nog 200 meter hoog. Erg mooi om allemaal te zien. Binnen deze tour zit ook een Dhow cruise door de marina. (een Dhow is een coole houten boot). Onderweg hele leuke bootjes gezien en je hebt groot, groter, grootst: er lag hier echt een enorm jacht!!! Ook de Burj Al Arab mooi in het zonlicht gezien, evenals Hotel Atlantis in de verte en palmeiland. We zitten heerlijk in het zonnetje te genieten en Youp doet een tukje in de buggaboo.

Na een uurtje zijn we weer terug en stappen we weer in de hop-on/hop-off bus richting de Souk Madinat, waar we overstappen op de groene lijn, richting van Hotel Atlantis, helemaal bovenin de palm van Palm-Eiland! Echt gaaf om hier op te rijden. Alleen is heel erg veel nog in aanbouw, we zien nog wat Hollandse bouwactiviteiten van Arcadis. Bij hotel Atlantis aangekomen, stappen we meteen in de volgende bus, die een rondrit maakt over het palmeiland. We krijgen uitleg en zien tig 5 sterren hotels voorbij komen, zo verblijven dus de rich and famous. Zo zagen we bv weer een lambourgini geparkeerd staan en hoorden we dat David Beckham, Pamela Anderson en wat Bolleywood sterren hier ook een optrekje hebben. Ook nog veel bouwputten, dat was wel een beetje jammer.

We zien de zon onder gaan en Youp doet weer een tukje op de rugzak op de stoel naast Jantine. We worden steeds relaxter deze week, we kunnen Youp nu voeden en verschonen in allerlei standen en op allerlei plaatsen en we merken dat Youp op allerlei plaatsen toch wel in slaapt valt, als hij ergens klaar mee is.

We eindigen weer bij Hotel Atlantis, een enorm hotel met onderin een groot aquarium van The Lost Chambers, de entree zat al in onze bustickets. Het lijkt alsof je soort van onder de grond zit, het is erg mooi gemaakt, met vele verschillende grote en kleine vissen. Youp zit met open mond te kijken en snapt er niets van.

Rond 19.00 uur stappen we weer in de Hop-on/Hop-off bus, deze keer blijven we helemaal zitten tot de Dubai Mall. Erik gaat nog even bovenin buiten zitten, hier waai je weg, zeker als de bus op de rijksweg gaat, dus Jantine en Youp blijven lekker warm beneden binnen zitten. Aangekomen in de Dubai Mall gaan we op zoek naar een pizzaatje, hier hadden we de halve dag al trek in en we eten uiteindelijk een heerlijke pizza in the Foodcourt. Youp is inmiddels bekaf, dus we zoeken snel een taxi naar ons hotel. Daar Youp gevoed en die was al in slaap voor zijn hoofd het matras raakte.

Vrijdag 27 november 2015

We hebben al een redelijke ochtendroutine: Youp wekken, voeden, aankleden en zelf aankleden en ontbijten. We stappen om 9.00 uur weer in het gratis shuttle busje van ons hotel naar het Dubai Museum. Daarnaast zit namelijk het Heritage village: een soort oud stukje Dubai, met een stukje oude stadsmuur. Alles is nog gesloten omdat het vrijdag gebedsdag is, maar dit vinden wij niet erg: we maken een lekkere rustige wandeling er doorheen. Omdat de zon vandaag wel heel fel schijnt, doen we niet alleen Youp een petje op maar ook maar zijn zonnebril, al trekt hij hem de eerste 5x al snel af, voordat hij er gewend aan raakt.

Al snel belandden we bij de Dubai Creek en hier nemen we een prive rondvaart bootje van een half uurtje. Kinderwagen en al worden makkelijk aan boord gehesen. We zien wat coole grote jachten liggen: sommigen erg kitserig wit, anderen zogenaamd ouderwets geheel van hout, maar juist helemaal nieuw. Ook de traditionele abra's en dhows's zien we liggen. Youp valt van al dat geschommel lekker op het bankje van het bootje in slaap.

We besluiten terug naar het hotel te wandelen, we kennen al aardig de weg hier in de omgeving. Onderweg nog even langs de 'Day to Day' shop, deze shop was ons een keer aangeraden door een taxi-chauffeur, een shop waar alles tussen de 1 en 20 Dirham kost. Het is echter een enorme shop, waar de rijen veeeeeel te dicht op elkaar staan en we na 5 minuten al helemaal gek binnen worden, terwijl we pas 2% van die zaak hebben gezien ofzo. We vluchten snel weer naar buiten en wandelen terug naar het hotel.

Daar plonzen we weer even heerlijk in het zwembad op het dak. Daarna Youp gevoed en die sliep weer binnen 1 minuut. Wij ruimen nog wat op, Erik doet nog wat boodschappen bij de buurtsuper en we hebben daarna lekker op ons bedje 2 afleveringen van dokter Tinus liggen kijken op de laptop, tot we Youp maar weer eens wakker maken om te gaan.

We hebben al snel een goede taxi te pakken en leggen hem uit wat we willen: eerst langs Flamingo Lagoon om wat flamingo's te spotten en daarna door naar Global Village. De chauffeur vindt het best en blijft op ons wachten terwijl wij wat foto's maken van de vele flamingo's in dit stukje natuur vlak buiten Dubai.

Door naar Global Village, dit gaat pas open vanaf 16.00 uur, we zijn er rond 16.15 uur en we zien meteen dat het nu al druk is. Global Village bestaat uit een heel aantal soort paviljoens van allerlei verschillende landen, waarbij in dat paviljoen van alles van dat betreffende land wordt verkocht. Het is het vertier voor de lokale bevolking, wij zien al snel dat we één van de weinige 'buitenlanders' zijn. Het aantal witte en zwarte gewaden is niet te tellen en opvallend genoeg is het Boerka-gehalte hier erg hoog. We zien ook dat onder een Boerka nog een heel ijzeren stellage zit om de neus en mond heen, pffff!

Het begint al goed bij de ingang: we zien meteen een nagemaakte Burj Khalifa, de eifeltoren, de Big Ben, de Taj Mahal, het colosseum, wat farao's en ga zo maar door. Erg grappig om te zien. We bezoeken heel wat paviljoens: onder andere die van Turkije, China, Japan, Thailand, Amerika, Afrika, Frankrijk, Engeland, Pakistan, India en Yemen. Sommigen zijn zeker met lokale producten uit het betreffende land met lokale verkopers achter de counter, sommigen snappen we de link niet helemaal: een Boerka shop in het Amerika paviljoen? En de verkoopster in het Japan paviljoen waar we een pyjama met uiltjes erop voor Youp kochtten, komt uit China, maar het mag de pret niet drukken. Helemaal niet toen het donker werd en alles mooi verlicht werd. Youp trekt weer veel bekijks: iedereen gluurt in de kinderwagen, lacht naar hem (zelfs de oude mannen met baarden in lange witte gewaden en zo'n tulband om). De kermis hebben we maar overgeslagen, Erik's avondeten bestaat uit Kebab, Jantine scoort een broodje hotdog.

Rond half acht in de avond zoeken we de uitgang maar eens op, hier staan al rijen met taxi's klaar om de bezoekers terug naar de stad te brengen. We zijn dan ook weer snel in ons hotel. Youp heeft ineens een opleving en is weer één en al lachen, gieren, kletsen spartelen en omrollen. Is hij dan niet moe? We voeden hem maar snel en hij is toch binnen de minuut in slaap, vast om alles te verwerken wat hij nou vandaag weer heeft gezien.
Donderdag 26 november 2015

Vanmorgen een relax morgentje, we dachten eerst uit te slapen tot Youp zich een keer zou melden, maar rond 9.30 uur hebben we hem maar gewekt, anders heb je helemaal niets aan je ochtend. Alle 3 ontbeten op de hotelkamer, heerlijk allemaal een korte broek aan, want we zien buiten een strak blauwe lucht en volop zon. We hoorden van onze laatste taxi-chauffeur van gister, dat er vlak bij ons hotel een buurtje was waar ze allerlei nep-spullen, goedkoop verkochten. Dus wij daarheen gewandeld. Wandelen is best lastig hier, de stoepen zijn enorm hoog (verwachten ze hier ooit een overstroming ofzo?!) en stoepranden zijn er gemiddeld om de paar meter. We zijn zowiezo de laatste dagen erg blij dat we de buggaboo hebben meegenomen, Youp heeft er al veel in gelegen en ook al vaak in geslapen. We vinden de buurt, maar we vinden €130,- voor een nep horloge niet kunnen, dus lopen we weer door. Beetje lastig om met de kinderwagen een 8 baans autoweg over te steken, maar het lukt ons 2x tussen de stoplichten door.

Pfffff wat is het al warm buiten. Het is een hele kunst om Youp een beetje uit de zon te houden door middel van het parasolletje, maar hij merkt er toch niets van, want hij vindt het de ideale temperatuur om een tukje te doen.

Terug in het hotel, besluiten we even af te koelen in ons supercoole zwembad, bovenop het dak van het hotel. Echt zo superleuk om Youp te zien lachen met zijn zonnebril en zonnepet op in zijn zwembad. En de aanwezigen in het zwembad zaten allemaal weer vertederend naar hem te kijken. Daarna even snel voeden en lekker weer paar uurtjes in zijn bedje slapen.

We worden vandaag rond 15.30 uur in het hotel opgehaald voor onze 'desert-safari'. We hebben onze 4 wheel drive geheel voor onszelf en zoeven dus al snel Dubai stad uit, naar de zandvlaktes erbuiten. Zo'n 70 km buiten de stad, is een stopplek waar de chauffeur wat lucht uit de banden laat lopen, want we verlaten het asfalt en gaan de zandduinen in. Wij hadden van tevoren al aangegeven het "dune-bashing-deel" al te willen skippen ivm Youp. Keihard op en neer door de zandduinen, leek ons niet zo geschikt voor de kabouter en achteraf hadden we hier wel gelijk in. We hebben nu aan "mini-dune bashing" gedaan en dat was op zich al voldoende. Ondanks dat hij in zijn maxi-cosi zat ging hij toch al aardig heen en weer.

Onderweg nog even gestopt, om wat coole foto's te maken van Youp in en op het zand. Hij vond het prachtig, al zat hij al snel het zand op te eten, dus overal zat zand: in zijn mond, aan zijn natte handjes, in zijn broek etc.

Aangekomen in het kamp van vanavond, waren wij de eersten, omdat wij die steile duinen hadden geskipt. Dit kamp is best grappig: allerlei zitkussens in het zand, rondom een centraal soort podiumpje. Verder kon je vanavond gratis een henna-tatoeage laten zetten, kon je aan de Sheisha waterpijp, kon je je verkleden in een traditionele outfit en kan je souveniers kopen. Al het eten en drinken was verder onbeperkt gratis. We kopen al snel een kitserisch potje zand met de naam van Youp erin, met de datum en Dubai erop.

Youp heeft weer heel veel bekijks, maar valt al snel in slaap in de maxi-cosi. Ons voorgerecht is prima: falafels, een mini-loempiaatje, een gevulde pannekoek en wat taaie groentes. Daarna werd de 'bellydancer' aangekondigd, Youp schrok zich een hoedje: de muziek stond ineens wel erg hard en wij hadden bij het woord bellydancer toch een wat andere interpretatie....er kwam nu een uber-homo op, die 10 minuten lang om zijn eigen as heeft staan draaien, in een outfit waar de toppers jaloers op zouden zijn: allemaal flikkerende lampjes. Op een gegeven moment heeft hij nog zogenaamd een baby in zijn armen met allemaal lampjes die zogenaamd nog gaat huilen. We vinden het op zijn zachtst gezegd nogal apart.

Het hoofdgerecht is verder prima: er is veel keuze tussen allerlei vormen van rijst, veel salades en allerlei soorten vlees op een spiesje en kippenpoten, allen lekker gekruid. Inmiddels zitten we aan ons 6e drankje ofzo en de buren komen weer vragen of ze Youp even mogen lenen voor een foto-moment.

We zijn ook erg blij dat wij niet in deze enorme zandbak wonen: wat een los zand hier, bij elke stap die je hier zet, zak je een halve stap terug, het is loodzwaar lopen zo. Als wij hier een maandje zouden wonen, zouden we compleet afgetrainde benen hebben. Het dessert (is niet alles dessert hier?!), bestaat uit wat vers fruit en een soort custard welke we maar laten staan. En nu komt dan eindelijk de echte bellydancer. Behalve haar belly heeft zij heeft nog 2 andere forse pluspunten welke ze in haar te kleine BH flink kan laten schudden. We stappen na deze show gelukkig als 1 van de eersten op, want alle gasten (er zaten er denk ik zo'n 200 hier vanavond), moeten allemaal weer met de jeeps door het zand naar dat punt om de banden weer op te laten pompen en zo de rijksweg richting Dubai weer te nemen. Iets na 21.00 uur stappen we ons hotel weer in, voeden snel Youp en leggen hem maar in zijn mandje, hij is harstikke moe. We wassen het zand morgen wel van hem af. Hij slaapt binnen de minuut, morgen weer een mooie dag.
Woensdag 25 november 2015

Heerlijk geslapen met z'n 3-en. Om 8.00 uur de wekker gezet, want om 9.00 uur gaat er een gratis shuttle busje van het hotel, waarbij wie eerst komt, wie eerst maalt en het busje dus vol zou kunnen zitten. Youp gevoed, tas gepakt en rond 8.45 uur beneden waar we in de lobby hebben zitten ontbijten. We waren als 1e in het busje, meteen 5 plekken bezet (ons drie en 2 voor de buggaboo), gelukkig kwamen er nog maar 6 andere toeristen bij, dus het kon prima.

Na 3 kwartierjes in de spits (echt Dubai heeft een wegprobleem: hier staat altijd file, de hele dag door), zijn we bij Dubai Mall: het allergrootste shoppingcenter ter wereld. En het is ook echt heeeeeel erg groot. We besluiten maar een stukje te doen, want we hebben in Nederland al kaartjes gekocht voor 11.00 uur in de Burj Khalifa en willen uiteraard niet te laat zijn. We komen langs het aquarium, het grootste indoor aquarium ter wereld (alles is hier groot, groter, grootst) en we maken nog wat grappen over die reclame waarbij die gast met z'n zwabber het glas breekt en even Apeldoorn moet bellen. We lopen nog even langs de Dubai Fountains en een moderne souk, maar daar is overdag niet veel aan.

De ingang van de Burj Khalifa vinden we zo. De buggaboo mag helaas niet mee naar boven, we krijgen een leen 'babycarrier' mee, een soort draagzak. Even met 4 man uitvogelen hoe dat kreng om moet, maar dan zit Youp dan ook. Wat ook mooi is: we lopen met een medewerkster de gehele rij voorbij en zijn met een mum door de security check, applaus voor Youp :-)

Gesproken over een mum: in een mum zitten we ook op de 124e verdieping! Je voelt het een beetje aan je oren met 10 meter per seconde naar boven zoeven (ter vergelijking: in een gemiddelde lift in Nederland ga je met 1,6 meter per seconde naar boven).

Boven aangekomen, kan je naar buiten, waar het behoorlijk waait, dus Jantine en Youp houden het snel voor gezien daar en gaan lekker binnen achter het warme glas het uitzicht staan bewonderen. Erik schiet heel wat foto's en filmpjes. Het is echt wel heel cool hierboven!! Het allerhoogste gebouw ter wereld, check: been there, done that! Alleen Youp kan het niet zo boeien, die valt in slaap in de draagzak en mist het gehele uitzicht. Wat ook weer erg grappig is, is dat Youp zeker weer 6x gevraagd is om op de foto te gaan met wat Indiers of Pakistani. Al die dames drommen als vliegen om hem heen en kietelen hem, lachen naar hem en willen dus met hem op de foto.

Terug beneden, halen we bij de Subway ons broodje voor de lunch en pakken een goedkope taxi terug naar ons hotel, Youp gevoed en binnen 1 minuut ligt hij lekker zijn siesta te houden. Jantine besluit ook haar zonden te overdenken en Erik verwerkt alvast de foto's.

Na 2,5 uur wekken we Youp toch maar, want we willen nog wat gaan doen vandaag. We pakken een taxi voor de deur en ons plan was naar de Jumeirah Moskee te gaan, Jantine had haar lange broek en armen al bedekt, maar we horen precies de lokroep voor een dienst, dus we kunnen niet naar binnen. Erik neemt even een fotootje van de buitenkant, terwijl Jantine en Youp in de taxi wachten. We rijden door naar Burj Al Arab, je weet wel dat 7 sterren hotel dat lijkt op een zeilschip voor de kust. We lopen een stukje over het strand, en nemen wat mooie fotootjes.

Onze taxi bleef wachten, want we willen afgezet worden weer bij de Dubai Mall. We willen hier nog even doorheen wandelen en ergens eten zodat we de fonteinen mooi verlicht kunnen zien vanaf een uur of 18.00 uur.

Hadden we al gezegd dat Dubai Mall heeel erg groot is? Zo vinden we ook de indoor schaatsbaan waar hele ijshockeywedstrijden op gespeeld kunnen worden, 2 enorme indoorwatervallen en een bioscoop. In de Disney store kan Jantine Erik helaas niet overhalen om een veel te dure tas te kopen, de babykleding die we hier zien, is erg mooi, maar ook erg prijzig die Dolce & Gabanna babypakjes, Gucci-babypakjes etc. Per toeval zien we een TGI Fridays, een restaurant, waar we over ter wereld al een keer erg lekker gegeten hebben, dus willen we dit nu weer. En echt volldig per toeval heeft dit restaurant het allerbeste buitenterras met uitzicht op de fonteinshow!!! Om 18.00 uur begint de show, hij is best mooi, maar voorbij voordat je het weet binnen 1,5e minuut en is eigenlijk een sneue rip-off van de fonteinshow in Las Vegas, maar het is een topsfeer hier boven. De show van 18.30 uur pikken we ook nog even mee, wat een heerlijk avondje: super lekkere fajita's met een schitterend uitzicht! Uiteraard ligt Youp weer te tukken voor de eerste show begint en schrikt wakker van de muziek van de 2e show, waarna hij die wel mee wilde kijken.

We lopen nog even helemaal naar beneden, om hier ook nog wat foto's te maken van de verlichtte Burj Khalifa en zien om 19.00 uur nog de 3e show van de avond. Youp kijkt met open mond zijn ogen uit.

Op de taxi-standplaats, pikken we helaas een witte ipv beige taxi uit, die meter loopt 3x zo snel en voor we het weten moeten we 30 eurootjes aftikken, ook omdat we in de file staan uiteraard. We besluiten maar uit te stappen en later een andere taxi te pakken ipv deze te laten wachten. We wandelen een stukje langs Burj Al Arab, langs Jumeirah hotel en belanden weer op hetzelfde strand als vanmiddag, alleen nu in het pikkedonker, met weer een mooi uitzicht op de verlichtte Burj Al Arab. We pikken de lichtshow nog even mee en lopen terug naar de straat, waar we al snel een supergoede taxi vinden, die via via ons snel en goedkoop terug naar ons hotel brengt. Nog even langs de supermarkt op de hoek, terug naar ons hotel. Youp voeden en in bed leggen en nu met een (uiteraard) alcoholvrij biertje op bed dit blogje typen.


Dinsdag 24 november 2015

7.30 uur gaat onze wekker, we worden vandaag tussen 8.15 uur en 8.45 uur in ons hotel opgehaald voor onze Abu Dhabi tour, de hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten. Iets voor 8 uur gaat onze telefoon in de kamer: onze pick up is er al! Gelukkig had Youp net gegeten, maar we moesten onze tas nog pakken voor vandaag. In alle haast gooien we hier van alles in en rennen naar beneden en het gereedstaande busje in. We rijden naar een ander hotel om nog iemand op te pikken: we staan al snel in de dagelijkse file en komen er ook al snel achter dat we ons ontbijt nog in het hotel hebben laten liggen!

Nadat we een Italiaanse dame hebben opgepikt, moeten we ergens op een vluchtstrook van auto wisselen, waar al 6 anderen en onze gids in zitten: een moeder en dochter uit Nederland, 2 dames uit Slovenie en een koppel uit Grenada in de Caribbean. Wij confisceren met zijn 3-en de achterbank van deze minivan en Youp valt al snel in slaap op schoot. We hebben een goede gids die ons van alles verteld. Zo verteld hij dat de Emiraten maar voor 18% uit lokale bevolking bestaat en de rest is import. De lokale bevolking krijgt alles gratis: woning, studiekosten, medische zorg etc en omgerekend €10.000 per maand!!!! Jantine twijfelt nog of ze Erik gaat dumpen en met een lokale Emiraat moet trouwen om zo de rest van haar leven een superluxe luizenleventje te krijgen.... maar nee, toch maar niet.

We beginnen bij Ferrari World op Yas Island: een enorm complex met van alles van en over Ferrari. Was grappig om te zien. We rijden verder naar het Formule 1 circuit van Abu Dhabi, waar aanstaande vrijdag de laatste grandprix van dit seizoen wordt gereden. Hierdoor hebben we mazzel: de poorten staan open en ons busje kan zo even het circuit oversteken! Erg cool om even te zien.

We rijden verder naar de Marina: allemaal hoogbouw langs het water, waar we een fotostopje maken met de mooie skyline, waarna we door rijden naar een lokale wandtapijten makelaardij. Zal vast heel mooi zijn, maar dit is totaal niet aan ons besteed en zeker niet met deze bedragen. Ook hier steelt Youp weer de show en hebben wij een supermooi excuus om hier snel overal weg te wezen. Van de portier, tot de chauffeur, van de cassiere tot de verkoper: iedereen spreekt Youp aan en lacht naar hem. Hij vindt het heerlijk al die aandacht.

Aan de overzijde van deze tapijtmakelaardij maken we nog even wat mooie foto's van het prinselijk paleis en wat superchique hotels.

We rijden naar de Marina-Mall: een grote overdekte Mall, waar je kan eten en shoppen. Wij besluiten wat simpele broodjes bij de Carrefour te halen en die picknickend bij een fontein op te eten. Geld voor een nieuwe Gucci handtas, of een nieuwe Tiffany-ketting hebben we toch niet, al kopen we wel voor Youp een zonnebril en drinkbeker voor later. We hebben onderweg trouwens nog nooit zoveel Ferrari's, Lamborghini's of Maseratti's gezien....

We rijden verder naar de grote Sheikh Zayed Moskee, Youp valt onderweg in slaap, het kan hem allemaal niet zo boeien. Ons was verteld dat we schouders en knieen moesten bedekken en dit hadden we, maar helaas: mannen mogen alles, al gaan ze naakt, vrouwen moeten compleet alles bedekt hebben, dus ook echt geen stukje been of arm. Jantine heeft dus maar even een goedkope Abaye gekocht: een lang zwart gewaad met sluier wat werkelijk alles bedekt...ach zwart kleed af zullen we maar zeggen.

Deze moskee staat op de 5e plaats van grootste moskeeen in de wereld (nummer 1 en 2 liggen in Saudi Arabie, nummer 3 in Istanboel, check, nummer 4 in Casablanca, check en nu dus deze). Moet zeggen: het was echt wel mooi van buiten en van binnen. Het nieuwe gewaad van Jantine was wel reden voor enige hilariteit, Youp keek haar aan met een blik van "wat is dit nu weer, wie is die vrouw?".Verder ging het allemaal prima.

De verkoopsters in de souvernir winkel wilden Youp uiteraard bijna stelen van ons, die werden bijna histerisch van hem, Jantine vergat nog even haar video camera op het toilet, maar welke moslim durft te stelen in een moskee, dus hij lag er nog gewoon, dus het was een prima excursie. Terug het busje in, Youp was weer vertrokken naar dromenland, al voor de motor gestart was, ook Jantine heeft zitten knikkebollen. We belanden weer een beetje in de avondspits, dus rond 18.30 uur waren we weer in het hotel. Onderweg in de auto is het trouwens best een kunst om Youp een fruithapje te geven zonder de hele bus onder te smeren.

We besluiten dat het te laat is om uit eten te gaan, dus Jantine gaat met Youp alvast naar de kamer en Erik rent zo naar de supermarkt om wat eten te scoren. Na al die jaren samen, komt Erik gewoon weer terug met noodles voor Jantine.....getsie!!!!!! Dat zou hij inmiddels toch wel moeten weten. We picknicken wat op het bed. We gaan nog even naar ons dakterras van ons hotel voor wat coole foto's bij night van Dubai met de vele lampjes. We zien de Burj Khalifa staan, mooi verlicht. Het zwembad glinsterd mooi in de lampjes, dat vond Youp veel interessanter. Terug op de kamer, Youp voeden en naar bed. Wij zitten nu lekker te relaxen met foute overheerlijke cashewnootjes met kaas erop en typen dit blogje en verwerken de foto's.
Maandag 23 november 2015

Na een zeer kort nachtje voor ons (niet voor Youp uiteraard, die heeft prinsheerlijk liggen tukken), hadden we zo al onze spullen. Erik heeft de eerste ATM al geplunderd voor wat lokale Dirhammetjes en zitten we in een taxi naar ons hotel. Een hele aardige kerel uit Sri Lanka die goed Engels spreekt, lult zo het hele uur vol naar ons hotel. Gaaf om al die hoogbouw te zien, we zien de eerste glimpen van de Burj Al Arab, de Burj Khalifa en de grote Malls. Rond een uur of 10 zijn we daar: ziet er prima uit. Helaas is inchecken normaal pas vanaf 14.00 uur, dus we moeten wachten. Ze gaan hun best doen om eerder een kamer vrij en schoon te krijgen. Inmiddels is Youp al 10x uit onze handen genomen, door lokale bevolking, andere toeristen, het baliepersoneel, om zo een foto van hunzelf met onze kabouter te nemen. Ze vinden het allemaal reuze interessant, zo'n kleine baby uit een ander land. En Youp lacht werkelijk waar weer naar iedereen. Het is alsof ze hier nog nooit een baby hebben gezien. We besluiten een stukje rondom het hotel te wandelen en op zoek te gaan naar een supermarkt, om wat drinken in te slaan. 3 deuren verder zit al een supermarkt. Ons rondje wordt wat kort, want we hebben onze lange broeken en truien uit Nederland nog aan en het is hier bijna 30 graden en vol zon, dus we smelten een beetje.

We besluiten een klein uurtje in de lobby in de airco maar te wachten op onze kamer, waarna we de sleutel krijgen: nou we hebben in flink wat hotels in ons leven gebivakkeerd, maar dit is echt de grootste van allemaal. We beginnen met een ruimte met een grote tafel, verder een grote woonkamer, een grote slaapkamer, een grote keuken en een groot balkon! We besluiten Youp's kinderbedje in de woonkamer te plaatsen en met zijn 3-en een middagtukje te gaan doen. We slapen alle 3 binnen 5 minuten, pffff.

Eind middag gaan we op pad naar de Old Souks, hier vlak bij. Leuk om al die winkeltjes te zien, met foute souvernirs, en weer iedereen spreekt ons aan en lacht of kletst tegen Youp! Na wat afdingen hebben we een t-shirt voor Youp, een mini Burj Khalifa, wat zand in een potje en een pluchen kameel voor Youp gescoord. We wandelen nog even langs Dubai Creek en zien alle bootjes driftig heen en weer pendelen.

Op een pleintje (Youp is uiteraard al in slaap gevallen), eten we bij een lokale tent heerlijke Swa'arma (shoarma dus), we krijgen nog wat falafel te proeven, het was echt heerlijk daar.

Nog een rondje gelopen op zoek naar een taxi terug, Youp even voeden en rond 20.30 uur ligt hij prinsheerlijk uitgeput te tukken. Wij kletsen nog wat, pakken nog wat spullen uit, plannen de rest van de week en gaan rond 21.30 uur ook slapen. Onze wekker geeft aan, dat we over 10 uur gewekt zullen worden! Ole. Kleine conclusie van deze dag: Youp wordt overal als een prins ontvangen, we zien alleen maar Indiers, Pakistanie etc (70% van de bevolking hier is man en komt uit die landen) en we voelen ons heel veilig. Geen soldaat te zien, iedereen is supervriendelijk en aardig.
Zondag 22 november 2015

Vanmiddag nog even de laatste spullen gepakt, Youp gevoed en op naar Schiphol. Parkeren bij autohotel ging snel en simpel, dus we stonden zo bij de incheckbalie. De buggaboo en Maxi-cosi kregen een apart labeltje en waren geen probleem. We komen bij de lange rij bij de douane...nee hoor: we werden er meteen uitgepikt, mochten via de 'priority gate' inchecken. En aangekomen bij de prioritylane waar toch ook een rij stond, werden we er weer meteen uitgepikt, er ging een extra rij alleen voor ons 3 open en hup we waren binnen 1 minuut door de extra security heen. We konden ook onze 3 flessen water gewoon mee nemen onder het mom van 'babyvoeding'.

In de nieuwe babylounge nog even rustig gechilled, Youp zijn avondvoeding gegeven en in zijn slaapzak gehesen. Bij de gate heeft Youp vrienden met iedereen gemaakt, hij blijft maar lachen naar iedereen, terwijl het al lang zijn bedtijd is. Er was enige verwarring over of Youp nu wel of niet in zijn maxi-cosi mocht (halverwege de vlucht kwam er iemand vertellen dat het toch mocht, maar toen sliep Youp al lang en breed), en we werden nog even omgeroepen, toen iedereen al zat, of 'diegene met de grijze kinderwagen, even kon komen helpen hem in te klappen'.....Komt Jantine bij de ingang van het vliegtuig, zijn inmiddels de kleine voorwielen er af maar is er nog niets ingeklapt! Mmmm, dit doet ons denken aan 6 maanden geleden toen we de 1e keer die buggaboo inklapten, toen zaten wij te hannessen, nu liet Jantine even zien, dat met 1 klik dat hele ding in te vouwen is :-) Youp uiteindelijk in een gordel aangehaakt aan die van Erik, lekker liggend op zijn schoot. Youp was zo vertrokken, Erik daarentegen kon zich niet bewegen en heeft weinig geslapen.

godaddy hit counter